Байерн с класика в Лондон


FUTBOL-TV

Байерн с класика в Лондон

Байерн Мюнхен се наложи с класическото 3:0  при визитата си на Челси в първа среща помежду си от 1/8-финала на Шампионската лига. Баварците бяха по-добрия отбор на "Стамфорд Бридж" в Лондон и заслужено се поздравиха с победата. През първата част положения имаше и пред двете врати, но до гол така и не се стигна. Иначе в 35-ата минута изстрел на Мюлер се отби от гредата.

Серж Гнабри вкара два бързи гола в 51-ата и 54-ата минута и даде добър аванс на тима си. В 51-ата минута Аспиликуета се подхлъзна, Гнабри овладя и подаде бързо вляво на Левандовски, който с прострелно подаване по земята върна на германеца и той прати неспасяемо топката във вратата. Само три минути по-късно Серж Гнабри вкара и втори гол във вратата на Челси, отново след двойно подаване с Левандовски. 

Лева пък реализира третия гол, който падна в 76-ата минута. Алфонсо Дейвис се включи добре по лявото крило и подаде успоредно на голлинията за голаджията, който отблизо вкара за 0:3. Проблемите за Франк Лампард се увеличиха още повече в 83-ата минута, когато Маркос Алонсо бе изгонен заради удар без топка, до изгонването му се стигна след сигнал от ВАР. Така Байерн взе първия мач.

  Сподели
143