Лайпциг надви Тотнъм с дузпа


И. Ангелов

Лайпциг надви Тотнъм с дузпа

Тотнъм прие РБ Лайпциг в първата среща от осминафиналите на Шампионска лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" гостите спечелиха с минималното 1:0 след гол на Тимо Вернер от дузпа във второто полувреме. В отсъствието на талисманите си в нападение Хари Кейн и Хьон Мин Сон, Тотнъм не показа, че има шанс за прогреса в този мач.

До почивката шпорите владееха топката по-малко от 35% от времето пред своята публика. Още от началото германците наложиха доминация, и създадоха 13 положения пред Лорис, най-доброто пред Вернер.

В 56-ата минута Бен Дейвис повали Лаймер и това беше дузпа. Вернер застана зад бялата точка и стреля ниско и силно в ъгъла на вратата, който Лорис усети, но не достигна до топката за 1:0. В 62-ата минута Лорис спаси вратата си в голямо положение пред Вернер и остави своите в мача.

Така в 73-ата минута в най-добрата ситуация на Тотнъм, от пряк-свободен удар Ло Селсо нацели гредата на противника. В последните минути шпорите създадоха някои положения, но резултатът не се промени.

  Сподели
273