Ван Дайк: Няма причини за паника


Н. Гавазов

Ван Дайк: Няма причини за паника

Вице-капитанът на Ливърпул Върджил Ван Дайк призова за прекратяване на паниката след първото поражение на отбора през този сезон.

Въпреки факта, че "червените" идват със 100% резултат във Висшата лига, стартът им в Шампионска лига не се получи - във вторник вечерта хората на Юрген Клоп загубиха от Наполи с резултат 2:0.

Това поражение стана за европейските шампиони едва второ за последните 32 официални мача, но Ван Дайк не вижда причина за тревога и указва, че "червените" са показали доста приличен футбол.

"Играем отлично от началото на сезона, така че няма причина да изпадаме в паника. През по-голямата част от този мач играхме добре, оказвахме натиск върху тях и контраатакувахме. Имаше много положителни неща. Единственото нещо, което не е положително, е резултатът.

Не знам дали това може да се нарече събуждащ сигнал. И двата отбора бяха напълно в играта, склонни да мислят, че мачът ще завърши наравно. Естествено, дузпата промени всичко и се върнахме  у дома без точки, но не мисля, че това трябва да е сигнал за пробуждане.

Това се случва във футбола. Понякога искаш едно нещо и получаваш друго. Или даваш друг пас вместо правилния пас. Това винаги се случва. Имаше моменти в играта, когато можехме да действаме по-добре. Ако не бе дузпата, мачът, според мен, щеше да приключи наравно. Реалността е, че пропуснахме от дузпата. Адриан, за съжаление, не можа да ни спаси", заяви Ван Дайк.

  Сподели
255