Фърдинанд допуска, че Сити и Ливърпул ще се срещнат във финал на ШЛ


Н. Гавазов

Фърдинанд допуска, че Сити и Ливърпул ще се срещнат във финал на ШЛ

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд напълно си представя сценарий, при който Манчестър Сити и Ливърпул се срещат във финала на Шампионската лига през този сезон.

През сегашната кампания "гражданите" и "червените" са двама ясни претенденти за титлата в Премиършип, въпреки че мениджърите на двата отбора категорично отказват да признаят, че само двама участват в борбата за титлата.

Фердинанд е убеден, че Сити и Ливърпул са достатъчно мощни, за да се състезават за основния трофей на сезона, при това не само на местната арена, но и на европейската сцена.

"Не бих се изненадал, Сити срещне Ливърпул във финала на Шампионска лига. Толкова са силни тези два отбора през този сезон.

Мисля, че в момента Сити изглежда по-силен и по-добър във Висшата лига, отколкото всеки друг отбор. Очаквам те да са изправени пред сериозна конкуренция в битката за титлата, но те трябва да издържат на това", заяви Фърдинанд.

Рио също така направи оценка на ситуацията в бившия си отбор Манчестър Юнайтед, намеквайки, че очаква очевидното освобождаване на Жозе Моуриньо.

"Ситуацията в Манчестър Юнайтед не може да се нарече добра, нивото на самочувствие е ниско и нашата позиция в лигата остава далече от желаната. Необходими са спешни мерки, за да се спре този провал", добави Рио.

  Сподели
431