Спалети: Не успяхме да запазим спокойствие


Н. Гавазов

Спалети: Не успяхме да запазим спокойствие

Старши-треньорът на Интер Лучано Спалети направи коментар на мача с ПСВ от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига, който завърши при резултат 1:1. Напомняме, че в паралелния двубой от групата Барселона и Тотнъм завършиха при същия резултат, което доведе до отпадането на "нерадзурите" от турнира.

“Не успяхме да запазим спокойствие, въпреки факта, че имахме реален шанс да се класираме. Губехме лесно топката, не бяхме добре организирани тактически и позволихме на ПСВ да прави опасни контраатаки.

Тъй като постепенно напрежението започна да се трупа, ние  започнахме да губим контрол над мача. Имахме своите положения, но в този момент поведението на отбора не бе правилно. Не успяхме да запазим баланс в играта си. Действахме нервно, особено след като получихме гол.

Естествено е публиката и играчите да се оглеждаха какво се случва в другия мач. От УЕФА ме попитаха, дали искам резултатите от другите двубои да се появяват на екрана и аз казах "да". Отбор като Интер се нуждае от умствена сила, за да се справи с тази ситуация.

Лесно е да погледнем назад и да си кажем, че можехме да се представим по-добре в предните мачове. Истината обаче е, че днес се поддадохме на напрежението и не се справихме със ситуацията. Разочаровани сме, както и всеки отбор, който отпада от Шампионската лига", заяви Спалети.

  Сподели
351