Клоп не смята Неймар за симулант


Н. Гавазов

Клоп не смята Неймар за симулант

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не смята нападателя на ПСЖ Неймар за симулант. Бразилецът със своите съотборници ще излезе на "Анфийлд" във вторник вечер, за да проведе първия си мач от груповата фаза на Шампионска лига. Тази среща с основание привлича вниманието на футболната общественост на Острова заради класата на съперниците. Британските журналисти обаче акцентираха вниманието върху голямата звезда на гостите и по-точно към склонността му да симулира.

Напомняме, че по време на участието си на финалите на Световното първенство по футбол в Русия в състава на националния отбор на Бразилия Неймар още повече укрепи репутацията си на играч, който прекалено леко и театрално пада на тревата, с което даже стана обект за подбив в социалните мрежи. Клоп обаче има друг поглед върху нещата и на първо място предпочита да се съсредоточи върху футболните качества на играча.

"Не знам много за тези обвинения, че е артист. Когато гледах Световното, много хора говореха, че той преувеличава. Като цяло, абсолютно нормална реакция. Съперниците наистина го преследват, а той се опитва да се предпази, за това мога да разбера това, мога да разбера гледната му точка.

Неговото поведение приближава съперника, извършващ фаул за жълт картон, към получаване на Червен. Да се предпазиш е умно нещо и ние не бива много да се занимаваме с неговото поведение. Ние не искаме да го ритаме, искаме да му отнемем топката.

Ще се постараем да го обезвредим, печелейки единоборствата. Не съм убеден, дали е възможно напълно да го обезвредим, отчитайки майсторството му, защото той е впечатляващ като играч, а по време на Световното не бе напълно оздравял, но никой не се интересува от това. Той игра за своята страна, макар и да не се намираше във форма.

Белгия проведе добър мач срещу Бразилия, но ако Неймар бе във форма, тогава Бразилия щеше да спечели този четвъртфинал.

Той претърпя травма и за това много се пази. Не мисля за подобни неща. Той почива през уикенда, за това ще е в чудесна форма срещу нас. Ние ще видим Неймар в пълния си блясък и ще се наложи да си имаме работа с него", заяви Клоп.

  Сподели
418