Мажич: Това е мечта за всеки съдия


Н. Гавазов

Мажич: Това е мечта за всеки съдия

Главният съдия във финалния мач от Шампионска лига сезон 2017/18 Милорад Мажич сподели мнение за своето назначаване.

"Мисля, че ако попитате всеки един европейски съдия каква е неговата мечта, когато е започвал кариерата си, той ще ви отговори - да работи във финала в Шампионска лига.

Това е най-важният клубен мач в Европа. Много фенове, невероятна атмосфера, два топ клуба - това е специален момент и аз се гордея, че аз с моята бригада вземам участие в него.

Ние ще се съсредоточим върху подготовката и концентрацията върху мача. Много е важно добре да започнем срещата - това ще даде увереност по време на целия мач.

Ние също така се готвим, изучавайки тактиките на отборите и характеристиките на отделните играчи. УЕФА счита това за много важно, а за съдиите това е безценна информация", заяви Мажич.

Напомняме, че веднага след назначаване на сърбина за главен съдия на мача между Ливърпул и Реал Мадрид, в британската преса се появиха съобщения, че Мажич не изпитва добри чувства към британците, като основната причина за това се свързваше с бомбардировките на НАТО над Сърбия през 1999 година.

В испанската преса посоката на разсъжденията бе друга - твърдеше се, че Милорад изпитва неприязън към нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

По време на груповата фаза на Мондиал 2014 в мача между Португалия и Германия сръбският съдия даде дузпа в полза на немците за събаряне на Гьотце в наказателното поле на "селесао", а след това

изгони Пепе за провокация към Томас Мюлер. След почивката Роналдо скочи на Мажич за отказа на рефера да посочи "бялата точка" за падане на Едер в наказателното поле не португалците.

След срещата в Португалия писаха за заговор срещу Роналдо и компания, а наставникът на португалците Пауло Бенту обвини рефера за грешки в две ситуации - отсъдената дузпа и изгонването на Пепе.

Кариерата на Мажич стартира през 2006 година, като чак след шест години бе допуснат да свири първия си мач от Шампионска лига - Барселона посрещна Спартак Москва. Сърбинът работи на финалите на Евро 2016 и обслужваше финала в Купата на Конфедерациите 2017. След днешния финал Мажич ще работи на финалите на Мондиал 2018.

  Сподели
470