Деян Ловрен е готов да спре Роналдо


Н. Гавазов

Деян Ловрен е готов да спре Роналдо

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен заяви, че не се плаши от перспективата за личен дуел с нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Напомняме, че този уикенд ще се състои главният мач на сезона в най-престижния европейски клубен турнир. Отчитайки кадровия подбор на футболистите в разпореждане на мениджъра на "червените" Юрген Клоп, хърватският футболист трябва да влезе в стартовия състав на английския отбор за финала в Шампионска лига срещу Реал Мадрид. Очаква се, че Ловрен ще си сътрудничи в сърцето на отбраната с Върджил ван Дайк.

Тази вечер обаче отбраната на Ливърпул ще бъде поставена пред голямо изпитание и под голямо натоварване, тъй като Ловрен и компания ще трябва да се борят с Роналдо - голмайсторът на Шампионска лига през този сезон. Португалецът има на сметката си 15 гола и по всичко изглежда, че Кристиано смята да увеличи своя актив и така да помогне на своя отбор да спечели Купата за трети пореден път.

Деян обаче не изпитва никакъв страх и е готов за тежката битка.

"Така е, всяка година той вкарва по 15 гола и прави това в продължение на 15 години. Даже в своя най-лош сезон той вкарва 30 гола, това е невероятно, ето защо ние трябва да му отделим внимание", заяви Ловрен.

"Но няма място за безпокойство, защото имаме нужния опит, за да се справим с такива ситуации. Ние се състезаваме във Висшата лига на Англия, срещу някои от най-добрите нападатели в света и вече показахме, че можем да бъдем успешни срещу тях. Така, че знаем как да се браним като отбор", каза още хърватинът.

"Разбира се, в някои ситуации може би ще се наложи да останеш лице в лице с него. Знам, че тогава ще е много трудно, но аз съм готов за това изпитание", завърши Ловрен.

Двубоят между Ливърпул и Реал Мадрид ще се проведе на 26 май, в събота на Олимпийския стадион в Киев. Началото на срещата е от 21:45 часа българско време.

  Сподели
469