Алонсо: Клоп държи ключа към победата


И. Ангелов

Алонсо: Клоп държи ключа към победата

Бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид Шаби Алонсо даде мнението си за финала на най-комерсиалното състезание Шампионска лига в събота, където се срещат двата отбора. Според испанеца "белия балет" има по-добрите играчи и опита във финалите на състезанието, но Юрген Клоп може да изравни ситуацията. 

"Юрген, това не е първият му финал. Той е лидерът, той трябва да подготви играчите си за големи емоции. За момчетата от Реал Мадрид е обратното. Те изиграха толкова много финали в последните години, че могат да се контролират много добре. Но това са само 90 минути за двата отбора, каквото и да стане. Подготовката от двете страни обаче е различна.

"Със сигурност е добре да имаш опит. Но също толкова добре е да имаш вълнението, онзи глад, който също трябва да контролираш както и свръх-мотивацията.

"Аз имам чувства и към двата отбора. Аз бях късметлия да спечеля това състезание и с двата тима, така че за мен е трудно да избера един. Ще съм щастлив каквото и да стане, това е ясно. Аз съм готов за всичко, защото всичко може да се случи."

  Сподели
468