Клоп: Ливърпул игра идеално 80 минути


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул игра идеално 80 минути

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът е играл идеално в продължение на 80 минути в първия полуфинален мач от Шампионска лига с Рома. Възпитаниците на немския специалист започнаха плахо срещата, оставяйки инициативата на своя италиански противник, но постепенно навлязоха в обичайния си ритъм, а първият гол на Мохамед Салах даде импулс за мощна офанзива от страна на мърсисайдци. Така към средата на втората част домакините водеха вече с 5:0, доближавайки се до постижението на Манчестър Юнайтед отпреди 11 години, които отправиха във вратата на римляните седем гола.

В последните 10 минути обаче Ливърпул започна да допуска много грешки, футболистите показаха признаци на умора и се върнаха назад, което позволи на Рома да върне два гола, за крайното 5:2. Даденият резултат превъзхожда първоначалните очаквания на Клоп, но въпреки това немецът съжалява за изпуснатата крупна победа.

"Идеална игра в продължение на 80 минути или някъде там. В отбрана допуснахме единствена грешка. Мисля, че ще се съгласите, че нямаше дузпа, но нищо не може да се направи и резултатът е 5:2. Разбира се, повече щяхме да се радваме, ако бе 5:0 или 5:1, но 5:2 е великолепен резултат. Ние вкарахме повече от тях. Това звучи зашеметяващо, особено в полуфинал в Шампионска лига. Отправяме се за Рим и отново ще се постараем да играем своята игра", заяви Клоп.

"Напълно променихме играта си благодарение на всички тези набези, а съперникът не можа нищо да направи с тях. Вкарахме тези голове, макар че можеше и още да отбележим. Всичко това са позитивни моменти, макар че не чувстваме този позитив, защото те вкараха два гола. Утре ще се постарая да видя добрата страна в нашата игра", каза още немецът.

"Този резултата е абсолютно по-добър от това, което аз можех да си помисля до мача, макар че не се размина без малки грешки. Окс? Това е наистина е сериозна травма. Щом можем да кажем това преди да премине скенер, това наистина е сериозно. Предстоят ни още редица важни мачове в остатъка от сезона, а в момента нашият състав не става по-голям, за това ние ще трябва да бъдем изобретателни в следващите мачове", завърши Клоп.

  Сподели
233