Треньорът на Нигерия: Разговаряхме на почивката и това ни помогна


Н. Гавазов

Треньорът на Нигерия: Разговаряхме на почивката и това ни помогна

Старши-треньорът на националния отбор на Нигерия Гернот Рор сподели мнение за мача с Ислания от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Двубоят се проведе във Волгоград и завърши при резултат 2:0 за африканския колектив.

"През второто полувреме имаше съвсем друг отбор. Проведохме разговор на почивката и това промени играта ни, което помогна да спечелим. Благодаря на националния отбор на Исландия за честната игра, те се държаха достойно и даже след това поражение показаха достойнство.

Видяхте промяната на тактиката, минахме към 3-5-3 и почнахме да действаме различно. Добре използвахме контраатаките, за това и победихме. Мачът с Аржентина ще е последен и решаващ за нашия национален отбор. Бяхме разочаровани от загубата от Хърватия, но сега имаме шанс да излезем от групата.

Горещина? На практика не е толкова горещо. Мисля, че роля изигра физическата подготовка на играчите, благодарение на нея постигнахме добър резултат.

Харесвам Волгоград, това е красив град. Знам много за неговата история. Немец съм и за това се интересувам от тези въпроси", заяви Рор.

  Сподели
406