Англия можеше да си тръгне с 10 от София (видео)


И. Ангелов

Англия можеше да си тръгне с 10 от София (видео)

Българският национален отбор прие лидерът в групата си за квалификациите на Евро 2020, като днес в София домакините загубиха с 6:0 и затвърдиха последната позиция в класирането, докато гостите почти гарантираха прогреса си от първото място.

Още в 7-ата минута Баркли намери Рашфорд от ляво, той мина спокойно през защитник, стреля през втори във вратаря, който не успя да избие топката, която бе в обсега му за 1:0. В 20-ата минута Рос Баркли вкара за 2:0 след подаване от Стърлинг от дясно на празна врата. 3:0 стана в 32-ата минута когато Кейн намери Баркли за удар с глава над защитата.

Междувременно играта бе спряна заради расистки скандирания от българските трибуни и дикторска намеса. Редица привърженици напуснаха публиката и играта продължи. В продълженията на първата част Стърлинг вкара за 4:0 след типичния гол от днес с елиминиране на защитата с двойно подаване и успореден пас на празна врата.

След почивката Англия можеше да вкара дори повече голове, но Пламен Илиев се прояви на няколко пъти, както и гредата спаси вратата веднъж.

В 69-ата минута Стърлинг вкара втория си гол след трета асистенция на Кейн и удар по земя, а 6:0 оформи Кейн в 85-ата минута с мек удар в близкия ъгъл на Илиев след като прекара топката през краката на бранителя пред себе си. В последната минута и втора греда спаси вратата на България.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
318