Иниеста се обърна към Торес


Н. Гавазов

Иниеста се обърна към Торес

Полузащитникът на Висел Кобе  Андрес Иниеста се обърна в отворено писмо до бившия си партньор от испанския национален отбор Фернандо Торес, който ще завърши кариерата си днес, 23 август.

"Колко странно. Бих казал странно, но в добрия смисъл. И двамата ще играем последния мач от твоята професионална кариера в другия край на света. Капризният живот ни отведе в Япония, за  да се сбогуваме. Завинаги ще останеш Ел Ниньо. И това никога няма да ни раздели.

Когато се срещнахме, мечтите ни бяха утопични. Никога няма да забравя жеста, който ми посвети по време  на Евро 2001 (U16). Гледах турнира по телевизията, защото не можех да играя поради контузия.

Помниш ли,  Фернандо, онази фланелка, която подписахме заедно в Тринидад и Тобаго с обещание, което изглеждаше невъзможно. Но ние го направихме. Виена, Йоханесбург ...

Живеехме в различни градове. Ти си в Мадрид, аз съм в Барселона. Но никога не сме били врагове. Просто приятели, които носеха различни фланелки, но се събрахме в националния.

Това бе прекрасно пътуване. То ни отведе във всички краища на света. И виж  къде сме днес. Ти и аз играем футбол в Тоса. Това е последният ти мач, тогава ще се върнеш у дома, където те чакат роднини. Днес футболът ще бъде по-тъжен от вчера. Наслаждавай се на всичко, което следва. Колко странно, Фернандо, още не си тръгнал, но вече ми липсваш", цитира El Mundo част от писмото на Иниеста.

  Сподели
493