Рууни похвали постигнатото от Англия


И. Ангелов

Рууни похвали постигнатото от Англия

Бившият капитан на английския национален отбор Уейн Рууни похвали усилията на отбора и мениджъра Гарет Саутгейт, след като тимът донесе вярата обратно на английската нация при нулеви очаквания за добро представяне. Англия достигна до четвърто място в състезанието със сравнително млад и неопитен състав, а постигна най-доброто си класиране от 28 години.

"Аз мисля, че това беше страхотно първенство за всички играчи, за Гарет Саутгейт, и за Англия като страна, както и за феновете. Аз казах преди две години, че този отбор е вълнуващ и има много талант. Трябва да ги подкрепим, да застанем зад тях.

"Аз мисля, че английските фенове дадоха подкрепата си и играчите им върнаха добро представяне в първенството. Жалко, че не стигнахме до финал, където всичко може да се случи. Но аз мисля, че играчите могат да са горди и мениджърът може да се гордее. Дано те надградят в следващото голямо състезание."

Междувременно Рууни дебютира за новия си отбор ДиСи Юнайтед за победа в американската MLS над Ванкувър Уайткапс с 3:1, в която среща той асистира за едно от попаденията на Пол Ариола.

"Това беше страхотна победа. Аз мисля, че играхме фантастичен футбол. Беше голяма вечер за тима, който отвори чисто новия Ауди Фийлд Стейдиъм и беше важно да победим. 

"За сега е лесно да се адаптирам. Аз се наслаждавам на това. Атмосферата беше страхотна. Хората в града ми дават много свобода да бъда себе си, а това не е било така в предишните отбори за мен."

  Сподели
415