Източник: Агуеро ще пропусне Световното


Н. Гавазов

Източник: Агуеро ще пропусне Световното

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро рискува да пропусне не само остатъка от сезона, но и Световното първенство в Русия. Тези дни аржентинецът се подложи на операция на коляното, заради което повече няма да играе през този сезон. Веднага след интервенцията бащата на футболиста заяви, че нападателят ще отсъства месец. Това означава, че Агуеро ще може да се включи в подготовката на националния отбор на Аржентина за финалите на Мондиал 2018. Тази позиция се подсили и от изказването на мениджъра Хосеп Гуардиола, който изрази надежда, че неговият подчинен все пак ще може да се появи на терена до края на сезона.

Вчера обаче докторът на националния отбор на Аржентина Хомеро Д'Агостино даде интервю за  Radio 10, в което изрази съмнения около бързото решаване на ситуацията с Агуеро: "Притеснително е, че играч се подложи на артроскопия само 60 дни преди Световната купа. Проецсът по възстановяване ще отнеме поне 5 седмици. Когато играч има и стари контузии, възстановителният процес не е толкова бърз, колкото бихме искали. Никога няма да е по-малко от 4 седмици. Аз мисля, че той няма да отиде там напълно възстановен с толкова малко оставащо време. Анатомията си е анатомия. Контузията е такава, каквато е. Той може да опита, но аз не мисля, че ще бъде на 100%. Най-важното е да се установи проблема. Докторите опитаха да го решат по консервативен начин, без операция, но това беше неуспешно. Артроскопията е процес, до който достигаш когато имаш стари контузии".

Днес TyC Sports  цитира свой източник от Футболната федерация на Аржентина, който също изказа опасение за бързо  възстановяване на нападателя.

"Времето за Серхио до началото на Световното е много малко. Освен това, той трябва да започне подготовка с останалите футболисти. Към този момент той все още ще се възстановява. Мисля, че това ще реши въпроса с участието му на Световното", заяви източникът.

Наставникът на Аржентина Хорхе Сампаоли може да разчита още на нападателите Мауро Икарди и Пауло Дибала, които остави извън тима заради Агуеро в последните срещи на националите.

  Сподели
292