Левски ще си тръгне с победа от Малта


FUTBOL-TV

Левски ще си тръгне с победа от Малта

Хамрун Спартанс - Левски
Стадион: "Та Куали", Малта
Дата: 04.08.2022г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Вили Делажод (Франция)


Левски гостува в Малта на Хамрун Спартанс в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" вече отстраниха едно голямо име - ПАОК, по пътя си към груповата фаза, като сега задачата изглежда далеч по-лесна. Скромният тим от Малта не би трябвало да притесни отборът на Мъри Стоилов. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Левски отмени втори пореден мач в шампионата, за да бъде на 100% фокусиран в двубой от евротурнирите. Това означава, че хората на Станимир Стоилов ще бъдат свежи и няма да има оправдания от евентуален провал.

Хосе Кордоба се включи във вчерашното занимание наравно с останалите, което означава че ще е напълно готов за двубоя с Хамрун Спартанс. Предният ден панамецът направи само няколко обиколки на терена и се прибра в съблекалнята далеч по-рано от останалите играчи на "сините". Очакванията са, че Кордоба може и да стартира от първата минута.

Ивелин Попов продължава да се готви по индивидуална програма. Както и в понеделник, ветеранът участва само в загрявката на отбора, а след това се отдели от основната група. Попов и Илиян Стефанов все пак попаднаха в групата за мача и пътуваха с отбора за Малта. За разлика от срещите с ПАОК, извън групата остава Антоан Стоянов. Другият, който бе под въпрос за мача - Филип Кръстев също е на 100% готов за мача. В общи линии, Мъри Стоилов няма много проблеми преди двубоя.

Артур Енрике е бивш футболист на Ботев (Пловдив), който през последния сезон носи екипа на Хамрун. Отказалият се от футбола преди няколко седмици играч говори за предстоящия мач:

"Днес вече не съм част от отбора, но бях там до края на миналия сезон и имам много приятели. Поддържам контакт с тях и ги подкрепям. Познавам много добре всички футболисти в селекцията на Хамрун. Това е един много техничен отбор, който без никакви съмнения пише история в момента. Стигането до третия кръг в Европа е голям успех за Хамрун и за Малта. Да играеш с клуб като Левски в третия кръг в Европа е много важно за Малта. Малко отбори в страната са го постигали. Агитката на Хамрун е много фанатична. Това в някакви моменти ми напомня на времето, когато играех в България за Ботев. Тези хора са много влюбени в отбора си и винаги са на стадиона. Хамрун има едно предимство. Няма преса върху отбора, защото Левски е фаворитът и понякога е по-лесно да нямаш тази тежест и очакванията. Да ви кажа понякога е по-лесно да не бъдеш фаворит. Именно това е плюсът за Хамрун", обяви Енрике.

 

ПРОГНОЗА: ХАМРУН СПАРТАНС - ЛЕВСКИ 0:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1663