ЦСКА ще вземе аванс преди реванша в Дъблин


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе аванс преди реванша в Дъблин

ЦСКА - Сейнт Патрикс
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 04.08.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Мануел Шутенгрубер (Австрия)


ЦСКА приема Сейнт Патрикс в София в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят ще се играе този път на националния стадион, вместо на "Армията". "Червените" са в подем след назначаването на Саша Илич. Минус за този двубой ще е протестът на част от феновете на тима. Ултрасите от Сектор Г бойкотират мачовете, което означава, че северната трибуна отново ще е полупразна (за сметката на останалите сектори, които са доста пълни с фенове). Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Наставникът на ЦСКА Саша Илич продължава с ротациите за мачовете. До този момент треньорът не разчита на едни и същи футболисти, а ползва всички налични за мачовете от шампионата и евротурнирите. Двубоят срещу ирландците няма да е изключение, при положение, че ЦСКА игра в шампионата преди три дни (победа над Берое с 5:1).

Двамата футболисти, които пропуснаха лятната подготовка на ЦСКА заради операции Бисмарк Чарлс и Митко Митков вече тренират пълноценно с отбора. В средата на май Бисмарк претърпя успешна интервенция във Валенсия след разкъсване на сухожилието на квадрицепса. 21-годишният ганаец, донесъл на "червените" Купата на България през 2021-а година, тренира с топка от миналата седмица, а до дни ще се включи наравно с останалите. Той обаче е аут за предстоящия двубой.

Подобна е и ситуацията с фланговия футболист, който бе опериран от т.нар. "футболна болест" и болки в областта на пубиса. Митков също вече борави с кълбото, но натоварванията при него ще стават постепенно.

Друг младок – Марк-Емилио Папазов, пък вече е напълно възстановен от болежките в коляното, които го извадиха от групата в последните 2 седмици. 18-годишното ляво крило тренира пълноценно с тима от няколко дни. Не е изключено той да се появи в игра, но това е по-вероятно да се случи след почивката.

Мачът между ЦСКА и Сейнт Патрикс от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите беше поверен на австриеца Мануел Шутенгрубер, което надали ще се хареса на "червените“ фенове заради скандалните му отсъждания през миналия сезон при загубата с 0:1 от Зоря Луганск в груповата фаза на същия турнир. Тогава Шутенгрубер изгони пресилено Тибо Вион, но не даде дори жълт картон на противников футболист за идентично нарушение. Освен това, австриецът подмина претенции на “армейците" за дузпа срещу Йоан Баи и в още няколко случая си навлече гнева на публиката с неотсъдени нарушения в полза на българския тим.

Сейнт Патрикс допусна изненадваща загуба с 2:3 като домакин на Уотърфорд. Двубоят на "Ричмънд Парк" в ирландската столица Дъблин бе от в 1/16-финалите от турнира за купата на страната. Ронан Кофлан и Том Гривости вкараха попаденията за Сейнт Патрикс, но с играта, отборът не се понрави на феновете си.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЕЙНТ ПАТРИКС 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1648