Интер се справи с Леверкузен


И. Ангелов

Интер се справи с Леверкузен

Интер и Байер Леверкузен се срещнаха в четвърт-финалната фаза на Лига Европа днес на "Меркур Шпил Арена" и символичният домакин спечели с 2:1 при голове от Барела и Лукаку. Талисманът на Байер Кай Хаверц върна гол, но не успя да помогне на тима да избегне изпадането от второто по значение европейско състезание.

В първата част Интер започна експлозивно, като в 15-ата минута Лукаку получи топка в полето, задържа с тяло и стреля, а избитият му удар попадна на границата на наказателното поле в Барела, който с външен фалц вкара в далечния ъгъл за 1:0.

В 21-ата минута Йънг отново намери Лукаку в полето, той отново показа сила, задържайки топката, но бе повален, като при падането ритна топката през краката на вратаря за 2:0. Така белгиецът установи едноличен рекорд в историята на Лига Европа, след като вкара в 9 поредни мача в състезанието за първи път.

В 24-ата минута Фоланд намери Хаверц в наказателното поле под ъгъл, но нападателят стреля силно в Ханданович и той изби в мрежата си за 2:1.

След почивката Интер отново започна силно, но в 49-ата минута Лукаку бе спрян в изключително положение. След 50-ата минута Леверкузен установи контрол и започна да атакува. Интер продължи да използва Лукаку за да създава опасности, но и двата тима не успяха да стигнат до повече голове и така Интер става част от последните 4 отбора, които ще спорят в Лига Европа.

  Сподели
293