Гласнер: Шахтьор се показа от най-добрата си страна


Н. Гавазов

Гласнер: Шахтьор се показа от най-добрата си страна

Старши-треньорът на Волфсбург Оливер Гласнер сподели мнение за загубата с 3:0 от Шахтьор в мач-реванш от осминафиналите на Лига Европа и отпадането на тима от турнира.

"Бих искал да поздравя Шахтьор за достигането до четвъртфиналите на Лига Европа. И в двата мача той бе по-добър и по-бърз от нас. В тази среща  се опитахме да пробваме всички комбинации, които планирахме.

Когато резултатът бе 0:0, ние имахме няколко моменти, които трябваше да използваме: отменен 11-метров, игра с човек повече за известно време. Но Шахтьор се показа от най-добрата си страна. Трябва да признаем, че те заслужиха тази победа", заяви Гласнер.

В 68-ата минута реферът посочи дузпа срещу домакините, но след използване на VAR отсъди свободен удар и изгони  Давид Хочолав. Специалистът сподели мнението си и за този епизод.

"Струва ми се, че трябваше да има дузпа срещу Шахтьор. Трябваше да открием резултата! Що се отнася до Брукс, съгласен съм с първия му жълт картон, той наистина наруши правилата и заслужи такова наказание в този момент. Но вторият картон е спорен момент, имаше игра с топка. Разбира се, този момент трябва да бъде преразгледан.

Не търся извинения. Шахтьор показа най-добрата си страна, демонстрирайки добър футбол както в атака, така и в защита", добави специалистът.

  Сподели
115