Арсенал: Мхитарян няма да пътува за Баку


Н. Гавазов

Арсенал: Мхитарян няма да пътува за Баку

Арсенал публикува изявление на официалния си сайт за участието на халфа Хенрих Мхитарян във финалния мач от Лига Европа с Челси в Баку.

"Разочаровани сме да съобщим, че Хенрих Мхитарян няма да пътува  с отбора за  финала в Лига Европа с Челси. Ние внимателно проучихме  всички възможности за участието  на Хенрих в мача, но след обсъждане на този въпрос с Мхитарян и семейството му решихме, че е по-добре за него да не пътува с отбора за финала.

Написахме писмо до УЕФА и изразихме дълбока загриженост за това положение. Мхитарян бе ключов играч за нас, така че това е голяма загуба за Арсенал във финала. Също така сме много тъжни, че играчът ще пропусне финала на голям европейски турнир при такива обстоятелства. Това рядко се случва във футболната  кариера. Мхитарян ще продължи да участва в подготовката на Арсенал за финала в Лига Европа, докато отборът не замине за Баку", се казва в изявлението на Арсенал.

Армения и Азербайджан са в конфликт за териториалната принадлежност на Нагорни Карабах. По-рано външното министерство на Азербайджан заяви, че Мхитарян ще може да участва във финала на Лига Европа, въпреки напрежението в отношенията между двете страни.

  Сподели
400