Лотарията на дузпите спаси ЦСКА срещу Рига (видео)


FUTBOL-TV

Лотарията на дузпите спаси ЦСКА срещу Рига (видео)

ЦСКА се класира за втория предварителен кръг на Лига Европа. Това стана след като "армейците" отстраниха Рига, след изпълнения на дузпи. Първата среща българският тим спечели с 1:0, а днес латвийците спечелиха със същия резултат в редовното време. В следващия си мач ЦСКА ще се изправи срещу Адмира Вакер (Австрия) на 26 юли и 2 август.

Единственото попадение през 90-те минути падна в 44-ата, когато Черномордис бе точен, засичайки с глава центриране от корнер. При тази ситуация обаче основна вина имаше вратарят на ЦСКА Черниаускас, който не се намеси добре и допусна топката да се оплете в мрежата.

След почивката ЦСКА заигра по-добре, но Десподов нямаше късмет. Първо в 73-ата минута той нацели греда. Само 120 секунди след тази ситуация "червените" останаха с 10 човека след втори жълт и респективно червен картон за Тиаго, който спря контраатака на домакините.

В края на редовното време Десподов догони една топка, изреварвайки вратаря на домакините, който бе принуден да фаулира нападателя на българите. Реферът отсъди дузпа, но Десподов не успя да се разпише от бялата точка и така двубоят влезе в продължения.

В оставащите 30 минути Панич от домакините също бе изгонен и двата тима доигра мача с по десет души. 

При дузпите:

0:1 Малинов
0:1 Лемаич пропуска
0:2 Бодуров
1:2 Примао
1:3 Жеферсон
2:3 Карклинч
2:4 Джеси
3:4 Баенко
3:5 Десподов

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
568