Хакан Шукюр: Ердоган ми отне всичко


Н. Гавазов

Хакан Шукюр: Ердоган ми отне всичко

Бившият играч на турския национален отбор Хакан Шукур разказа как се е развил животът  няколко години след приключването на професионалната му кариера.

През 2016 г. Шукюр се сблъска с проблеми в родината поради критики към  турския президент Реджеп Ердоган в социалните мрежи. Той бе признат за член на терористична организация поради връзки с ислямския обществен деятел  Фетхулах Гюлен. След това Хакан беше принуден да замине за Сан Франциско, където откри бизнес с кафе, но след като "странни хора" започнаха да го посещават, той получи защита  от полицията, а ФБР се зае с неговия случай. По-късно бившият нападател се премести във Вашингтон, където започна да работи като шофьор на такси и продавач на книги.

"Сега започвам работа. Нищо не ми остана. Ердоган ми отне всичко. Моето право на свобода, правото да изразявам и изразявам себе си, правото да работя", заяви Шукюр за Welt am Sonntag.

Шукюр е голмайсторът в историята на турския национален отбор с 51 гола. По време на кариерата си, която продължи от 1987 до 2008 г., той игра за Сакаряспор, Бурсаспор, Галатасарай, Торино, Интер, Парма и Блекбърн.

  Сподели
594