Милан няма да сгреши срещу Удинезе


Н. Гавазов

Милан няма да сгреши срещу Удинезе

Милан - Удинезе

Стадион: "Сан Сиро"

Дата: 13.08.2022 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Ливио Маринели

Милан и Удинезе ще повдигнат завесата на сезон 2022/23 Серия А в събота следобед, когато ще се изправят един срещу друг на стадион "Сан Сиро".

Милан през миналия сезон най-накрая успя да спечели първата си титла, възползвайки се от кризите в повечето си конкуренти в горната половина на класирането.

Интересното е, че тимът на Стефано Пиоли не бе особено активен през летния трансферен прозорец. "Росонерите" загубиха важните защитници Франк Кеси и Алесио Романьоли, но надеждите са, че играчи като Пиер Калулу и Томасо Побегба имат качеството да заменят напусналите. Струва си да се отбележи, че миланци изглеждат много по-силни в последната третина след пристигането на Шарл де Кетелаере, Ячин Адли и Дивок Ориги. Това се видя и в предсезонните приятелски срещи. Шампионите загубиха с 3:2 от Залаегерсеги в края на юли, но след това вкараха 13 гола при трите си победи срещу Волфсберг, Марсилия и Виченца. При това отбраната на миланци допусна само едно попадение.

Удинезе завърши на 12-то място миналогодишната си кампания. Тимът имаше някои сътресения в средата на сезона, довели до попадане в зоната нна изпадащите, което принуди босовете да уволнят Лука Готи и да назначат Габриеле Чофи за временен наставник, което стабилизира Удинезе. При по-добра защита фриулци дори можеха да попаднат и в топ 10, за това може би клубът хвърли много усилия по заздравяване на отбранителната линия. 7 от общо 11 сделки през това лято бяха на защитници, като най-силен е трансферът на Дъстин Удоджи за 17 милиона евро от Хелас Верона. Центъра на отбраната пък бе укрепен чрез Нехуен Перес, за който Атлетико получи 6 милиона евро. В предни позиции надежда дава Бето, който пристигна от Портимоненсе за 10 милиона евро.

Тонали бе заменен в приятелски мач на 6 август заради мускулен дискомфорт в слабините. Предстои оценка за двубоя срещу Удинезе. Златан Ибрахимович се оперира през юли и ще се завърне в строя през януари. Новият наставник на Удинезе не може да разчита на Андреа Сотил не може да разчита на Бута, който ще се завърне през октомври. Арслан има проблеми с глезена, но е близо до завръщане, но това няма да стане утре.

Всяка от предишните три директни срещи между тези два съперника завършиха с равенство 1-1.

Милан има 17 победи, 9 равенства и 6 победи в предишните 32 домакинства срещу Удинезе.

Очакваме силно представяне от шампионите в началото на новия сезон срещу Удинезе. Вероятно домакините ще се опитат да установят контрол от първата минута и да вкарат поне един гол през първото полувреме. Съветът ни е да заложим на победа на Милан, а за да увеличим възможността за по-добра печалба, бихме могли да комбинираме "единицата" с "гол на Ребич".

Прогноза: Милан - Удинезе 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Удинезе (Андреа Сотил)
 
Силвестри
   
Бекао
Перес
Нуютинк
Сопи
Перейра
Валаже
Макенго
Удоджи
Деулофеу
Сучес
Ребич
Леао
Диас
Месиас
Крънич
Бенасер
Ернандес
Томори
Калулу
Калабрия
   
Манян
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Удинезе 2:0

  Сподели
354