Анонс на 38-ми кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 38-ми кръг на Серия А - срещите в неделя

Специя - Наполи

Специя се бе запътила към Серия В, след като допусна четири поредни поражения, но в миналия кръг новакът постигна изненадваща победа на гости на Удинезе, а конкурентите сгрешиха и така лигурци се озоваха на 7 точки от опасната зона.

Наполи влиза в двубоя със серия от три победи, които позволиха на тима да се укрепи на третата позиция. Тук и ще завършат "партенопеите", защото четвъртият Ювентус е на 7 точки, а вторият Интер е с преднина от 5 пункта.

И двата отбора няма какво да преследват, така че очакванията са за по-свободен футбол от страна на играчите, които ще се опитат да забавляват публиката.

Прогноза: Специя - Наполи 2:3

 

Салернитана - Удинезе

Мач на живот и смърт за домакините и без значение за гостите. Само преди няколко месеца тимът от Кампания бе последен в лигата, с финансови проблеми и сочен като един от трите неудачника. Преобразяването започна в средата на април и оттогава южняците записаха 4 победи и три равенства в седем мача, което им помогна да се измъкнат от опасната зона, на две точки от своя конкурент Каляри.  

Уинезе е 13-ти с 44 точки и доиграва сезона. Фриулци от няколко кръга загубиха мотивация и това се видя в последния мач, който загубиха от аутсайдера Специя.

Домакините се нуждаят от победа, защото равенство при победа на Каляри ще ги изпрати в Серия В. Очакванията са, че южняците ще се хвърлят в битка от самото начало  и ще дадат всичко от себе си за победата над противник, който няма за какво да се бори.

Прогноза: Салернитана - Удинезе 1:0

 

Венеция - Каляри

Венеция е последна в класирането, с 26 точки и се завръща в Серия В. Логично, след като тимът е с най-малък бюджет от всички клубове в елита и на практика не направи почти нищо за подсилването на състава. "Крилатите лъвове" показаха признаци на събуждане в последните си два мача, в които победиха Болоня и направиха равен на гости на Рома, но преди това допуснаха десет загуби.

Каляри имаше добър период през февруари, когато победи като гост Торино и Аталанта и направи равенства с Наполи и Емполи. Изглеждаше, че островитяните ще се спасят, но след това дойде сривът - 8 поражения в 10 мача, което обяснява 18-та позиция на сардинци. Лошото е, че ситуацията е извън контрола от страна на хората на Валтер Мадзари, които дори да победят днес, това няма да им гарантира спасение.

Гостите са по-мотивирани, но от друга страна домакините вече показаха, че могат да играят за своята чест. Ако го направят и в днешната среща, за сардинци ще бъде трудно да вземат трите точки.

Прогноза: Венеция - Каляри 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
662