Анонс на 37-ти кръг на Серия А - срещите в събота.


Н. Гавазов

   Анонс на 37-ти кръг на Серия А - срещите в събота.

Емполи - Салернитана

Емполи вече се спаси от изпадане и вероятно тосканци мислят за лятото. Впрочем, тимът натрупа солиден актив към началото на пролетта и още тогава стана ясно, че новакът ще оцелее. Може би и за това играчите на Емполи запразниха толкова отрано - една победа през втората част от сезона.

Салернитана се намира на другия полюс. Южняците първо щяха да изхвърчат по административен път, но се спасиха, а след това бяха отписани и с основание. Тимът изглеждаше безнадеждно дори през зимата и се събуди едва през последните два месеца, записвайки пет победи, срещу две през първата част от сезона. Така новакът не само, че се отлепи от дъното, но напусна и опасната зона.  В момента Салернитана е с 4 успеха и 2 равенства в последните си 6 срещи.

Ако трябва да определим победител, това е Салернитана. Много е възможно обаче двубоят да завърши без победител.

Прогноза: Емполи - Салернитана 1:1

 

Верона - Торино

И двата отбора изпълниха задачите си и вече не претендират за нищо. Верона е на 9-то място, без шансове да попадне в топ 8, а Торино е 10-ти, на 5 точки от утрешния си съперник.

Верона има две загуби в последните си 5 мача - от Интер и Милан. Торино е само с едно поражение в последните си пет срещи - от Наполи.

Вероятно ще видим спокоен мач, без напрежение и който може да завърши при всякакъв резултат.

Прогноза: Верона - Торино 1:1

 

Удинезе - Специя

Удинезе е 12-ти и доиграва сезона, но това не пречи на фриулци да опъват нервите на някой от големите. Преди два кръга Интер много трудно победи Удинезе с 2:1, а в края на април "зебрите" пометоха Фиорентина с 4:0.

Специя е на 16-то място, но на 4 точки от опасната зона. Лигурци имаха приличен актив, но влошиха формата си, записвайки 4 загуби и едно равенство в последните си 5 срещи, което отново направи актуален въпроса с оцеляването на тима.

Удинезе е фаворит и всякакъв резултат освен домакинска победа ще е изненада.

Прогноза: Удинезе - Специя 2:0

 

Рома - Венеция

Рома се намира на 6-та позиция, с 59 точки. Толкова имат и преследвачите Фиорентина и Аталанта. Лацио е пети с 62 точки. Това означава, че "вълците" трябва да спечелят оставащите си два двубоя, за да се надяват да изпреварят градския съперник.

Венеция е на последното място, но с математически шансове да се спаси. Проблемът е, че новакът влоши формата си, допускайки 10 загуби в последните си 11 срещи.

Домакините са фаворити и всичко друго освен победа за тях ще е голяма изненада.

Прогноза: Рома - Венеция 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
484