Анонс на 8-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 8-ми кръг от Серия А

Кротоне - Лацио
Дата: 21.11.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Кротоне направи нулево равенство на гости на Торино в последния кръг. Тимът се намира на дъното на таблицата без постигната победа до момента и със само 2 равенства актив. В момента не се вижда как отборът ще се бори за спасение, макар формата на Удинезе и Торино да е също толкова разочароваща.

Лацио успя да направи 1:1 с Ювентус преди паузата, като за резултата помогна късен гол в мача на Фелипе Кайседо. В момента и Чиро Имобиле се завръща в тима, като се очаква това да подобри резултатите още повече.

Себастиано Луперто е наказан при домакините, поради което в защитата ще се включи Владимир Големич. С травми за Кротоне са Бенали, Молина и Ривиер. При гостите само Сенад Лулич е с контузия, докато Савич и Стракоша липсват с коронавирус.

Прогноза: Кротоне - Лацио 0:3

 

Специа - Аталанта
Дата: 21.11.2020 г.
Час: 19:00 ч.

В последния кръг Специа изигра най-силния си мач и победи с 3:0 Беневенто. От състава за този кръг обаче липсва почти цял отбор от имена.

Аталанта постигна само равенство срещу Интер след 1:1 преди паузата за национални срещи, но от двубоя тимът може да извади позитиви. Освен това контузените в тима са малко - Руджери и Калдара, но Руслан Малиновский също е аут с коронавирус.

При домакините с проблеми са Андрей Гълабинов, Чабот, Ферер, Рамос, Бартоломей, Верде, Сала и Дзот. 

Аталанта няма загуба в 27 от последните си 29 гостувания в Серия А. В последните си 3 домакинства Специа допусна поне по 2 гола във вратата си. У дома тимът спечели само 1 точка до тук и Аталанта е голям фаворит.

Прогноза: Специа - Аталанта 0:3

 

Фиорентина - Беневенто
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 13:30 ч.

Фиорентина започва нов път при завръщането начело на Чезаре Прандели. Точно преди почивката за национални срещи клубът се раздели с Джузепе Ячини, поради което ще има редица неизвестни в състава на домакините. За радост на новия наставник в тима няма нито един липсващ играч, като предстои да видим дали той ще продължи да използва системата 3-5-2, наложена от Ячини.

Беневенто последно загуби с 3:0 от Специа. Сега Джанлука Капрари е наказан, а с контузия липсва Иаго Фалке. 

Беневенто загуби последните си 4 мача в Серия А. В 6 от последните 7 кръга тимът допусна поне по 2 гола от всеки противник. Фиорентина не вкара в последните два мача, но е вероятно да тръгне в по-добра посока сега.

Прогноза: Фиорентина - Беневенто 2:0

 

Интер - Торино
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Интер постигна само равенство в дербито с Аталанта преди почивката за национални срещи и сега тимът е на седмата позиция в таблицата, на 1 точка от последния противник и 5 от върха. 

Торино преживява нов труден сезон и последно изживя среща без голове с последния в таблицата - Кротоне. Проблемите в тима обаче са малко и само Даниеле Басели и Армандо Идзо са с травми.

При домакините Александър Коларов и Марсело Брозович ще пропуснат след като се заразиха с коронавирус по време на почивката. С контузии са още Сенси, Пинамонти и Весино.

Интер няма загуба в 14 от последните 15 кръга. Торино няма победа в 11 от последните 12 мача в Серия А. Интер допусна поне по 2 пъти във вратата си в последните 3 мача на свой терен, но се предполага, че тук ще подобри тази статистика.

Прогноза: Интер - Торино 2:0

 

Рома - Парма
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Рома се намираше в може би най-добрата форма в лигата преди почивката, като в последния кръг се разправи с Дженоа с 4:1. Единствено лидерът Милан и Сасуоло могат да се похвалят с подобна статистика на "вълците". 

Парма успя да задържи Фиорентина в последния кръг и принуди противника да смени мениджъра си. С три поредни равенства в лигата тимът се държи за момента на дистанция от битката около опасната зона.

Един Джеко ще липсва за Рома поради коронавирус, а контузени са още Диауара, Сантон, Пасторе и Дзаниоло. При гостите Лаурини и Корнелиус са с травми.

Рома вкара поне по 2 гола в 13 от последните 15 мача в Серия А. Парма допусна поне по 2 във вратата си в 7 от последните 8 кръга като гост. Рома няма загуба в 7 поредни домакинства и се очаква да победи тук.

Прогноза: Рома - Парма 2:0

 

Сампдория - Болоня
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Сампдория загуби човек в първото полувреме и загуби с 2:0 от Каляри в крайна сметка. След 3 победи поред и равенство тази загуба трябва да е била преодоляна през почивката. 

Болоня не очакваше да победи Наполи, но загуби минимално, макар статистиката сега да сочи получен гол в 40 поредни кръга в Серия А. Съставът на гостите има твърде много проблеми в момента, след като контузени са Олсен, Поли, Дайкс, Медел, Сантандер, Сансоне, Мбайе и Хики.

При домакините с наказание липсват Тонели и Аугело, Балде е контузен, а Габиадини е с коронавирус.

Болоня загуби 6 гостувания поред в лигата. Любопитно е, че тимът спечели последните 3 мача срещу Сампдория във всички турнири, вкарвайки поне по 2 гола. 

Прогноза: Сампдория - Болоня 2:1

 

Верона - Сасуоло
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 16:00 ч.

Верона постигна 2:2 с Милан в последния кръг, но повече с късмет, отколкото с убедително представяне и футбол. 

Сасуоло неочаквано бе задържан от Удинезе до 0:0, като типично атакуващият стил на гостите не се видя в срещата. Това може би се обяснява с липсващите имена в тима.

При домакините също проблемите са много и аут са Дарко Лазович с коронавирус, и с контузии Мигел Велосо, Марко Бенаси, Андреа Фавили, Самуел ди Кармине, Корай Гюнтер и Роналдо Виейра.

Сасуоло не може да разчита на Франческо Капуто, Влад Кирикеш, Лукас Хараслин, Грегоар Дефрел, Филипо Романя и Франческо Магнанели. 

Сасуоло спечели 3 поредни срещи на гости в лигата. В тях тимът вкара поне по 2 гола. Верона обаче няма загуба в 5 поредни срещи у дома.

Прогноза: Верона - Сасуоло 1:2

 

Удинезе - Дженоа
Дата: 22.11.2020 г.
Час: 19:00 ч.

Удинезе се намира на предпоследната позиция в класирането, но взе голяма точка от Сасуоло, който е втори. И двата тима в тази двойка са в зоната на изпадащите, което е потенциален пряк двубой за оцеляване.

Дженоа нямаше как да издържи срещу Рома, като сега се изправя срещу опонент от своето ниво. В тима обаче има някои проблеми с контузиите на Давиде Дзапакоста, Марко Пяца, Елдор Шомуродов и Франческо Касата. При домакините Уолъс и Кулибали са с контузии. 

Удинезе няма загуба в 8 поредни срещи във всички състезания срещу Дженоа. Дженоа няма победа в 28 от последните 31 срещи като гост в Серия А.

Прогноза: Удинезе - Дженоа 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
377