Джеко призова Мхитарян да не се връща в Арсенал


Н. Гавазов

Джеко призова Мхитарян да не се връща в Арсенал

Нападателят на Рома  Един Джеко призова плеймейкъра Хайнрих Мхитарян да не се връща в Арсенал след изтичане на договора за наем.

Отбелязвайки само едно участие в стартовия състав на "артилеристите" през новия сезон на Висшата лига, Мхитарян осъзна, че се намира назад в  плановете на мениджъра  Унай Емери. В тази ситуация арменският футболист  избра да премине в Рома, която му предложи  редовна тренировъчна практика и която пое значителен дял от заплатата на Хенри.

30-годишният Мхитарян  дебютира за новия си клуб през уикенда, отбелязвайки това събитие с гол, който помогна на римляните да победят Сасуоло с резултат 4: 2. Джеко, също се отличи в този мач, побърза да похвали Хенри.

"Очаквах това от него. Знаех, че е страхотен играч и ще бъде много добро допълнение към нашия атакуващ отбор, който винаги иска да играе футбол.

100% съм сигурен, че той ще ни бъде много полезен. Определено бях щастлив от трансфера му.

След мача между нашите национални отбори, когато вкара два гола, му казах: "Приятелю, сега трябва да вкараш гол за Рома!".

Той е отличен професионалист. Все още го помня от изпълненията му за Борусия  Дортмунд. Той ще бъде важен играч за нас. Надявам се, че ще остане тук дълго време.

Надявам се да остане с нас. Той ще види и разбере, че тук играем добър футбол. Веднага вкара гол, така че се надявам да успее да вкара още повече и да даде много асистенции", заяви Джеко.

Напомняме, че по-рано Мхитарян заяви, че в Англия вече не е изпитвал удоволствие от играта: "Сега съм в Рим и съм фокусиран върху Серия А. Това не е крачка назад, защото тук се играе страхотен футбол. Исках да променя ситуацията и за мен това е чудесна възможност. Обичам да играя футбол, където и да съм. В Англия вече не изпитвах удоволствие от играта.  Никога няма да се откажа и ще се боря докрай. Не се страхувам от натиск, вече съм свикнал да играя със страхотни отбори. Знам, че най-малката грешка се подлага на критика, а доброто представяне се възхвалява. Ако играете футбол, трябва да сте подготвени за критики. Серия А е чудесна възможност, веднага с ентусиазъм я приех. Дори не сме разговаряли за пари".

  Сподели
442