Милан с много важна победа над Фрозиноне - росонерите може да се завърнат в ШЛ


FUTBOL-TV

Милан с много важна победа над Фрозиноне - росонерите може да се завърнат в ШЛ

Милан победи у дома отбора на Фрозиноне с 2:0 в предпоследен кръг от Серия А. Мачът на “Джузепе Меаца" бе от огромно значение за “росонерите", които имат голям шанс да завършат в Топ 4, с което да се завърнат в Шампионска лига от следващия сезон.

Срещата бе последна за бранителя Иняцио Абате на стадион "Джузепе Меаца". Защитникът ще се раздели с Милан след трансфера си от Торино през 2009 година. Абате на няколко пъти не успя да сдържи емоциите, докато целият стадион скандираше неговото име. 

Иначе всичко най-интересно се случи през втората част. Малко след почивката Фрозиноне спечели дузпа заради нарушение на Абате. Камил Чано обаче изпълни лошо и Джанлуиджи Донарума спаси удара му. В 57-ата минута Борини стреля, а пред вратата Кшищоф Пионтек отклони през краката на вратаря, за да даде аванс на Милан. В 66-ата Сусо изпълни по брилянтен начин свободен удар и отбеляза красив гол, като завъртя топката в горния десен ъгъл, фиксирайки крайното 2:0.

Сега от Милан ще гледат внимателно Аталанта, който се намира на 4-о място и гостува на шампиона Ювентус. Сега Милан и Аталанта са с равен брой точки - 65, но бергамаските са в по-изгодна ситуация и феновете на Милан трябва да се надяват на грешна стъпка от отбора на Джан Пиеро Гасперини.

  Сподели
381