Ди Франческо: През първото полувреме ни нямаше на терена


Н. Гавазов

Ди Франческо: През първото полувреме ни нямаше на терена

Старши-треньорът на Рома Еузебио ди Франческо сподели мнение за победата над Болоня с 2:1 в мач от 24-я кръг на Серия А.

"Когато най-добрият играч е вратарят, това е предмет за анализ.

Отдавам почит на Болоня, но ние сами допуснахме  грешки. Работихме лошо във всичко и трябваше да загубим през първото полувреме. През първото полувреме просто не бяхме на терена. Смята се, че големите отбори печелят дори и когато играят лошо, но ние спечелихме начина, по който не ми харесва. През втората половина промених нещо и нещата вървяха по-добре.

Преди няколко месеца Рома може би щеше да загуби такъв мач. Не блестяхме

при избора на решения. Излизайки от напрежението, грешихме в подаванията. Това трябва да бъде урок за нас. С Порто играхме добре, а днес се върнахме към това, което бе по-рано. Но най-важното бе  да вземем три точки.

Позицията на Дзаниоло във втората половина е тактически ход?  Направих го умишлено. Еден  печелеше  борбата за топката, но не успявахме с подаванията му и се оказа, че е изолиран. През първата половина загубихме всички единоборства. През второто полувреме стана по-добре и се появи ред, но все още имаше много грешки. Понякога са необходими промени по време на мача. Да, играта в Шампионска лига ни взе  много сили, но аз не променях състава, защото психологическата увереност може да направи разликата.

Де Роси не може да играе два поредни мача?  Това има обяснение. Ние следим състоянието му ежедневно. Постепенно той връща формата си. Появата му на терена бе  важна тактическа промяна. С него играта стана по-добра. Често чувам, че сме по-добри със схема 4-3-3, но това не е така: разликата идва от главата. И това беше правилната психология, която ни помогна да решим срещата.

Не мисля, че много отбори се бият за топ 4.  Милан  показа, че те са сериозно настроени. И ние не трябва да губим нашия ход. Спектакълът не бе много добър, но сме доволни от факта, че взехме три точки", заяви Ди Франческо.

  Сподели
405