Интер е готов да продаде Перишич на Юнайтед


Н. Гавазов

Интер е готов да продаде Перишич на Юнайтед

Манчестър Юнайтед може да направи трети опит да получи полузащитника на  Интер Иван Перишич. Както е известно, мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо преследваше играча на хърватския национален отбор през последните два летни трансферни прозореца, но безуспешно.

Например, миналото лято Интер поиска за звездата си 48 милиона паунда. Босовете на Юнайтед обаче отказаха да платят такива пари и по този начин не подкрепиха своя мениджър, което тотално разочарова Моуриньо.

Третият опит обаче може да бъде успешен. Според британски източници, позоваващи се на информация от свои агенти в Италия,   клубът от Серия А значително е намалил цената на Перишич и сега вече е готов да освободи Иван, който ще празнува 30-ия си рожден ден тази зима. Според информацията, "нерадзурите"  са съгласни да се разделят с играча, ако получат 31 милиона паунда (35 милиона евро).

Причината за тези намерения на Интер са свързани с това, че "нерадзурите" трябва да продадат играчи за 50 милиона евро до 1 юли 2019 година, ако не искат да попаднат под санкциите на УЕФА за нарушаване на правилата на финансовия феърплей.  Именно тогава изтича съглашението с Инстанцията за финансов контрол на клубовете и ако до този срок миланци не направят нарушения, те ще имат право на пълна заявка за евротурнирите и най-важното - отсъствие на контрол от страна на чиновниците. Босовете на клуба много държат да спазят тези условия и да започнат на чисто сезон 2019/20.

Сега Юнайтед трябва да реши дали е готов да инвестира такива пари във вече не младият, но все пак добър играч, който определено ще съживи играта на "червените дяволи" в десния край на атаката.

Напомняме, че след брилянтното за националния отбор на Хърватия и лично за Перишич Световното първенство в Русия, Иван намали оборотите, отбелязвайки само два гола в 12 мача от Серия А през този сезон и вече три пъти изпадна от титулярния състав на Лучано Спалети.

  Сподели
524