Ибра обеща на Галакси, че остава в клуба


Н. Гавазов

Ибра обеща на Галакси, че остава в клуба

Нападателят на Лос Анджелис Галакси Златан Ибрахимович е обещал на американския клуб, че при определени обстоятелства ще остане в клуба за още една година. Както е известно, вчера имаше среща между агента на шведския футболист Мино Райола и представители на Милан. По време на разговора са били обсъдени ситуациите на няколко футболисти от лагера на "росонерите", а също така и варианта с евентуално завръщане на Ибра в Милан.

Може би този факт накара Gazzetta dello Sport да излезе с материал, в който с съобщаваше, че Златан очаква обаждане от спортния директор на миланци Леонардо и също така се е съгласил да получава заплата от  2 милиона евро на година.

Това обаче не отговоря на истината. Според източници от обкръжението на нападателя, футболистът е уверил сегашния си работодател Лос Анджелис Галакси, че е готов до край да изпълни ангажиментите си по своя договор с клуба. Освен това не е ясно, дали Милан наистина желае шведа или в момента клубът провежда пиар акция.

Впрочем, техническият директор на Галакси Джован Кировски вече коментира ситуацията около Ибрахимович, изразявайки надежда, че Златан ще изпълни ангажиментите си към клуба.

 "Ибрахимович е фантастичен играч за нашия клуб и за цялата МЛС. Той е най-добрият от играчите, които дойдоха в нашата лига. Това  е истински убиец, винаги иска да спечели и да вкара гол.

Договорът на Ибрахимович все още не е приключил, той има още една година по контракта си с нас. Искаме да бъде щастлив в нашия отбор и ние работим, за да сме сигурни, че той продължава да играе за Галакси.

Ибра е специален играч за нас, уникален. Да вкарваш толкова много голове и да раздаваш толкова много асистенции на тази възраст и след толкова тежка травма, която получи в Манчестър Юнайтед е нещо невероятно.

Има много добри играчи, но такива като Златан повече няма", заяви Кировски.

  Сподели
451