Барса измъкна Траоре от ръцете на Тотнъм


Н. Гавазов

Барса измъкна Траоре от ръцете на Тотнъм

Нападателят на Уулвърхемптън Адама Траоре ще се премести в Барселона, според спортния журналист Жерар Ромеро. Каталунският клуб сключи сделка за наем на 26-годишния футболист до края на сезона при изгодни условия, което означава, че испанците отмъкнаха нападателя от ръцете на Тотнъм.

Напомняме, че през януари "шпорите" вече направиха едно предложение за покупка на Траоре, но сумата от 15 милиона паунда не удовлетвори Уулвс. Очакваше се, че лондончани ще предложат 20 милиона паунда за играча, а "вълците" ще приемат предложението, защото Адама не желае да продължи договора с клуба си и рискува да напусна като свободен агент.

Във вторник обаче стана ясно, че Барселона се интересува от своя възпитаник и само 48 часа след тази новина, ситуацията около Траоре прие неочакван обрат.

Впрочем, трансферът на Адама на "Камп Ноу" е продиктуван между другото и от ситуацията с Усман Дембеле, който бе отстранен от мачове, след като не поднови договора си.

Уулвърхемптън иска да получи около 22 милиона евро за играча в бъдеще.Сделката може да включва халфа Франсиско Тринкан, който в момента играе за Уулвс под наем.

Траоре  се присъедини към Уулвс от Мидълзбро през 2018 година. Договорът на играча с клуба е до юни 2023 г. Според Transfermarkt пазарната стойност на футболиста е 28 милиона евро.

  Сподели
1913