Стана известно защо Барса се е разделила със Суарес


Н. Гавазов

Стана известно защо Барса се е разделила със Суарес

Футболистът на Улвърхемптън Нелсон Семедо говори за причините за напускането на Барселона.

"Когато отборът се върна от почивка, със семейството ми отидохме в Барселона и проведохме преговори. Казаха ми, че клубът е изправен пред икономически проблеми и аз съм един от онези играчи, които могат да напуснат и да донесат на клуба пари. В такова положение се озоваха много играчи. Суарес,  Видал и Ракитич.  Клубът е във финансови затруднения поради коронавируса.

Всеки клуб става финансово уязвим, когато на трибуните няма фенове. Феновете на Барселона дори не можеха да посещават клубния музей.

Във футбола може да се случи всичко, но все пак бях малко изненадан, че ми бе позволено да напусна. Преминаването към Улвърхемптън се оказа много добро решение за мен. Не се замислих", заяви Семедо за The ​​Telegraph.

Португалецът сподели мнение и за съвместната си работа със звездата на каталунците Лионел Меси.

"Дори не мога да опиша с думи колко е добър той. Знаете ли нещо интересно? Никога не съм го виждал в периода ми в Барселона да изпълнява пряк свободни удари по време на тренировка. Никога! Винаги тренирахме удари от далечна дистанция, но Меси никога не шутираше от фаулове. За него това е просто натурално. Хората казват, че практиката те прави перфектен, но той е перфектен и без тренировки. Любимият ми мач е първият срещу Ливърпул (3:0) в Шампионска лига 2018/19. Той получи топката и премина през трима, четирима, петима играчи. Тогава се запитах – "Какво прави този човек?". Кара другите да изглеждат слаби", добави Нелсон.

Припомняме, че португалският играч се премести в Улвърхемптън за 40 милиона евро. Той изигра  23 мача във Висшата лига през този сезон и направи една асистенция.

  Сподели
105