Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Кадис – Леванте
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 20:00

Новакът Кадис прекъсна серията от три загуби и две равенства и в последния си мач от Ла Лига андалусци се наложиха с 3:1 у дома над Алавес. С добавените три точки "лос амарийос“ вече имат общо 23 пункта и са на 9-то място в класирането. Фали е наказан, а с травми за домакините са Фернандес, Хосе Мари, Мауро и Кесада.

Силната серия на Леванте у дома продължи в предишния кръг, когато "жабките“ постигнаха четвърта последователна победа на собствен терен. Този път валенсианци се наложиха с 2:1 над Ейбар и то след обрат. Леванте е с 21 точки и заема 11-то място в колоната. Барди и Пиер са аут за гостите.

Прогноза: Кадис – Леванте 1:1


Валядолид – Елче
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 20:00

Валядолид продължава да се разхожда по ръба на бръснача и е все така в непосредствена близост до зоната на изпадащите. В последния си мач от Примера "виолетовите“ отстъпиха с 0:1 от Валенсия, за да допуснат втора поредна домакинска загуба. Кастилци заемат спасителното 17-то място и са с 18 точки, като са с два пункта повече от предстоящия съперник, който е и първият от отборите под чертата. Гонсалес е наказан, а с травми за домакините са Жота, Гарсия, Де Соуса, Янко и Оливас.

Новакът Елче записа 11-ти последователен двубой без победа в шампионата. В последния си мач клубът от валенсианската област падна с 1:3 у дома от Хетафе. Елче е с 16 точки, като е под чертата и заема 18-та позиция класирането. Марконе е наказан, а Фидел и Моренте са контузени.

Прогноза: Валядолид – Елче 0:0


Алавес – Севиля
Дата: 19.01.2021 г.
Час: 22:30

Съставът на Алавес допусна втора поредна загуба и общо осма от началото на сезона. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:3 при гостуването си на новака Кадис. Севернците са 16-ти и имат 18 точки, като са на две от първия от отборите под чертата. Баро е наказан, а Ели е контузен за домакините.

Амбициозният тим на Севиля допусна втора загуба за последните си десет мача в Примера. "Рохибланкос“ отстъпиха с 0:2 при визитата си на лидера Атлетико Мадрид. След това поражение андалусци отново са извън Топ 4, като към момента селекцията на Хулен Лопетеги е а 6-тоа позиция с актив от 30 точки. Фернандо е наказан, а с травми са Ескудеро, Луна и Вацлик.

Прогноза: Алавес – Севиля 1:3


Хетафе – Уеска
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 20:00

Хетафе прекъсна серия от две поредни загуби и в последния си мач в първенството хората на Хосе Бордалас се наложиха с 3:1 на гости на новака Елче. По този начин клубът от покрайнините на Мадрид събра 20 точки и пое глътка въздух, отдалечавайки се на четири от зоната на изпадащите. Хетафе е на 13-то място в колоната. Кучо е наказан, а с контузии са Юнал, Поведа и Мойехо.

Уеска пък инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Ла Лига. Съставът от провинция Арагон отстъпи с 0:2 от Бетис и продължава да е на последното 20-то място с актив от 12 пункта. Реал, Фернандес и Дукуре са аут за гостите.

Прогноза: Хетафе – Уеска 1:0


Бетис – Селта Виго
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 22:00

Бетис записа седма победа в актива си, след като в предишния кръг "зелено-белите“ се наложиха с 2:0 над последния в таблицата Уеска. Южняците имат 23 пункта и са на 10-то място, като целта пред предвождания от Мануел Пелегрини отбор ще е да успее да си осигури евроквота, което към днешна дата изглежда трудно постижимо. Акунку е наказан а с травми за домакините са Каравльо и Камараса.

Селта също се е прицелил към евротурнирите, благодарение на изявите си от последния месец. Въпреки това, галисийци започнаха много тежко новата календарна година са в серия от две поредни загуби, в които не отбелязаха нито едно попадение, а допуснаха цели шест. В последния си мач от Примера "небесносините“ бяха разбити с 0:4 у дома от Виляреал. Селта е 8-ми и има 23 точки. Тапия е наказан, а с контузии са Аспас и Юнка.

Прогноза: Бетис – Селта Виго 2:2


Виляреал – Гранада
Дата: 20.01.2021 г.
Час: 22:30

Виляреал отново е сред местата, които дават право на участие в Шампионската лига. В предишния кръг "жълтата подводница“ отнесе с 4:0 като гост отбора на Селта, за да постигне втора поред шампионатна победа. Възпитаниците на Унай Емери са 4-ти и имат 32 точки. Гаспар, Ибора и Морено са в лазарета на домакините.

Гранада прекъсна серията от две поредни загуби и записа осма победа на сметката си. Този път хората на Диего Мартинес се наложиха с 2:0 у дома над Осасуна. Южняците са 7-ми и имат 27 точки, като отборът от едноименния град продължава борбата за място в европейските клубни турнири. Дуарте е наказан, а с травми са Диас, Лосано и Гоналон.

Прогноза: Виляреал – Гранада 3:2


Валенсия – Осасуна
Дата: 21.01.2021 г.
Час: 20:00

Валенсия най-накрая успя да се отърси от дългата серия без победи и в предишния кръг записа много важен успех над Валядолид с минималното 1:0. Така "прилепите“ поеха глътка въздух и се отдалечиха временно от опасната зона, като са на 14-то място с актив от 19 пункта. Аут за "лос че“ са Гамейро, Паулища и Силесен.

Борещият се за оцеляване състав на Осасуна записа 12-ти последователен мач без победа. Този път играчите на Хагоба Арасате отстъпиха с 0:2 от Гранада, а поражението остави северняците под чертата, като Осасуна е на предпоследното 19-то място с актив от 15 точки. Гарсия е наказан, а с контузии са Брашанац, Адриан, Мартинес и Авила.

Прогноза: Валенсия – Осасуна 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
355