Фонт: Шави може да стане генерален директор


Н. Гавазов

Фонт: Шави може да стане генерален директор

Кандидатът за президент на Барселона Виктор Фонт, който се смята за фаворит на предстоящите избори, представи собствен план за развитие на клуба. Фонт каза, че вижда в центъра на проекта бившия халф Шави Ернандес, който в момента е старши-треньор на катарския клуб Ал Сад.

"Направихме задълбочен анализ и стигнахме до заключението, че Шави трябва да стане централна личност в дългосрочен план, предвид неговите управленски способности, лидерски качества, познания по футбол.

Той е един от най-добрите играчи в историята на клуба. Той може да изгради истински отбор. В същото време Шави може да заема различни позиции.

Казахме му, че трябва да играе жизненоважна роля в развитието на клуба през следващите 10 години. Може би той би могъл да стане едновременно главен изпълнителен директор и старши -треньор на Барселона.

Може ли Куман да остане в отбора? Разбира се, трябва да погледнете контекста и обстоятелствата. Ако Шави смята, че Куман трябва да продължи, той ще продължи. Те могат да работят заедно успешно", заяви Фонт.

  Сподели
109