Барса ще успее в първото Класико с Реал Мадрид


И. Ангелов

Барса ще успее в първото Класико с Реал Мадрид

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: Камп Ноу
Дата: 24.10.2020 г.
Час: 17:00 ч.

Барселона няма победа в последните два кръга от испанската Ла Лига, като първо беше равенството със Севиля, а след това дойде разочароващата загуба от Хетафе с 1:0. Домакинската форма обаче изглежда добре при Роналд Куман, като за 3-те домакинства за кампанията тимът му вкара 10 гола.

Реал Мадрид също вече има едно равенство и загуба в Ла Лига, но с една победа и един мач повече от съперника, стои по-високо в таблицата. Формата на "белия балет" може да се определи и като по-лоша, тъй като в двата последни мача неочаквано бяха получени загуби от Кадис и Шахтьор Донецк.

Откъм състави, при домакините Жорди Алба остава под въпрос с проблема си в бедрото. Тер Щеген и Умтити остават контузени. Фирпо се върна след травма и игра през седмицата, но се предполага, че на левия бек ще застане новото попълнение Дест. 

Реал Мадрид все още не може да разчита на Еден Азар, Даниел Карвахал и Мартин Одегор. Алваро Одриосола е под въпрос и отново Начо може да заеме нетипична позиция на десния бек. Зинедин Зидан опита да даде почивки на Винисиус и Бензема през седмицата, но се наложи и те да поработят след като тимът изоставаше с 3 гола от Шахтьор. Въпреки включването им те помогнаха само за 3:2 в крайна сметка.

Барселона няма загуба в 32 от последните си 33 мача у дома. Реал Мадрид не загуби в последните 8 мача на гости. Напрежението обаче е върху момчетата на Зидан, които два пъти разочароваха в резултатите си. Обичайно формата в това дерби няма особено значение, като и двата състава не са в най-доброто си състояние. Представянето срещу Шахтьор за Реал обаче не беше на добро ниво и повторение на подобно ще бъде катастрофа.

Прогноза: Барселона - Реал Мадрид 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Зинедин Зидан)
 
Куртоа
   
Рамос
Варан
Начо
Марсело
Валверде
Касемиро
Кроос
Модрич
Винисиус
Бензема
Меси
Фати
Кутиньо
Гризман
Йонг
Бускетс
Дест
Роберто
Ленгле
Пике
   
Нето
 
Барселона (Роналд Куман)

Обоснована прогноза: Барселона - Реал Мадрид 2:1

  Сподели
285