Бартомеу: Не можем да си позволим Лаутаро и Неймар


Н. Гавазов

Бартомеу: Не можем да си позволим Лаутаро и Неймар

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу заяви, че поради финансови загуби, причинени от пандемията от коронавирус, каталунският клуб е принуден да се откаже от покупките на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес и нападателя на Пари Сен Жермен Неймар.

"Говорихме с Интер за Лаутаро през последните няколко седмици, но преговорите бяха прекратени по взаимно съгласие. Настоящата ситуация не позволява плащането на големи трансфери.

Преход на Неймар? Това не е възможно в настоящата ситуация. ПСЖ не иска да го продава, което е логично, защото той е един от най-добрите играчи в света. Много се постарахме да го върнем през миналото лято, но тази година дори не се опитахме.

Барселона загуби 200 милиона евро от март до юни. Очаквахме да спечелим 1.1 милиарда евро през следващия сезон, но сега приходите вероятно ще спаднат 30%. Ако ситуацията не се подобри, ще трябва да преразгледаме плановете си.

Мисля, че все още няма да има големи трансфери. Или поне ще се увеличи броят на обменните сделки. Това важи за всички големи европейски клубове. Трябва да се адаптираме. И не говоря за една година, а за три или четири", заяви Бартомеу.

  Сподели
216