Барселона ще вземе трите точки срещу Осасуна


Н. Гавазов

Барселона ще вземе трите точки срещу Осасуна

Барселона - Осасуна

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 16.07.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Санчес

Барселона посреща Осасуна в мач от предпоследния кръг на Примера дивисион. На теория тази среща е от голямо значение за каталунците, но в действителност двубоят е за престиж, защото гостите отдавна решиха своята турнирна задача, а домакините се провалиха по отношение на преследването на своята цел.

Барселона спечели последните си три двубоя - убедително срещу Виляреал и неубедително срещу Еспаньол и Реал Валядолид - но загубените точки срещу Севиля, Селта и Атлетико доведоха до там "блаугранас" да изостава от лидера Реал Мадрид с 4 пункта. Т.е. ако "бланкосите" вземат срещата си тази вечер, те ще станат шампиони и за това трябва да благодарят не само на добрата работа на Зинедин Зидан, но и на мъдрото ръководство на Барселона, което по средата на сезона извърши треньорска рокада.

Осасуна се представи превъзходно след възобновяването на сезона, спечелвайки 4 от осемте си срещи след рестарта на сезона и събра 48 пункта, които осигуряват 11-та позиция на тима. На практика хората на Арасате няма как да бъдат изместени, а и едва ли имат намерение да атакуват по-високите места в таблицата, което няма да донесе нищо повече от малко престиж и вероятност за контузии.

Защитникът Самуел Умтити, крилото Усман Дембеле и нападателят Антоан Гризман продължават да се възстановяват от контузии. Добрата новина е завръщането на Френки де Йонк и Артур Мело, който след края на сезона ще замине за Ювентус. Гостите са без Авила и Кордона, които са в лазарета.

Фаворит в мача е Барселона. Вън от съмнение е, че каталунците ще се борят до последно, независимо от развитието на срещата на Реал Мадрид и цялостната ситуация с класирането. Очакванията са за тотално превъзходство и победа на домакините, със суха мрежа и може би поредният гол на Меси.

Прогноза: Барселона - Осасуна 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Осасуна (Арасате)
 
Херера
   
Гарсия
Навас
Хернандес
Видал
Монкайола
Мерида
Лато
Арнаис
Кайехо
Барха
Суарес
Меси
Видал
Роберто
Бускетс
Ракитич
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Обоснована прогноза: Барселона - Осасуна 2:0

  Сподели
230