Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера Дивисион

Ейбар – Валядолид
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 19:30

Ейбар постигна голямата цел и се спаси от изпадане. Това се случи в предишния кръг, когато баските сразиха с 2:0 Еспаньол, за да стигнат до десети успех на сметката си. Два кръга преди края на сезона играчите на Хосе Мендилбар заемат 15-то място, като имат 39 пункта и са със седем повече спрямо първия от отборите под чертата.

Въпреки че допусна втора поредна загуба, Валядолид също запази елитния си статут. "Виолетовите“ отстъпиха с 0:1 от Барселона и са с 39 точки, като заемат 14-та позиция в таблицата. Алкарас е наказан, а Перес, Фернандес, Гарсия и Хавалояс са с травми.

Прогноза: Ейбар – Валядолид 1:1


Атлетик Билбао – Леганес
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Атлетик Билбао прекъсна серията от две поредни загуби и в последния си мач от Примера баските се наложиха с 2:1 на гости на Леванте. С успеха възпитаниците Гайска Гаритано имат 51 точки и са на 8-мо място в класирането. Атлетик може да изпрати успешна кампания, ако спечели финала за Купата на Краля в Испания срещу регионалния съперник Реал Сосиедад. Мартинес е наказан, а Алварес е контузен.

Леганес записа минимален, но важен успех с 1:0 над Валенсия в среща от кръга на Ла Лига. В 18-ата минута падна единственият гол в мача, а той бе дело на Рубен Перес, който реализира от дузпа. Друго, което трябва да се отбележи е, че повече от половин час Леганес игра в намален състав заради червения картон на Джонатан Силва, но в крайна сметка неговите съотборници удържаха победата. Така положението е следното: Леганес е на предпоследната 19-та позиция в класирането, но вече с 32 точки - на четири пункта от спасителното 17-то място. Авазием, Рецио и Силва са наказани, а Родригес, Бустинса и Омеруо са контузени.

Прогноза: Атлетик Билбао – Леганес 2:0


Бетис – Алавес
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Слабата форма на Бетис далеч от дома продължи и в предишния кръг, когато андалусци записаха десети пореден двубой без победа в гостуване. "Зелено-белите“ отстъпиха с 0:1 срещу Атлетико Мадрид. Южняците са 13-ти и са с 41 пункта и доиграват сезона.

Алавес прекъсна серията от шест последователни загуби и в предишния кръг севернците направиха 0:0 у дома срещу Хетафе. Баските са на спасителното 17-то място и имат 36 пункта, като е с четири повече спрямо първия от отборите под чертата. Агирегабирия е наказан, а с травми са Видал, Дуарте и Пачеко.

Прогноза: Бетис – Алавес 2:1


Селта Виго – Леванте
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Борещият се за оцеляване отбор на Селта записа пети пореден двубой без успех в Примера. Този път "небесносините“ допуснаха пълен обрат за крайното 1:2 срещу Осасуна. Загубата остави галицийци с 36 пункта и засега отборът е на 16-та позиция в подреждането. Бланко, Суарес, Юнка и Алварес са контузени.

Леванте инкасира втора поредна загуба в Ла Лига, като в предишния кръг "жабките“ отстъпиха с 1:2 от Атлетик Билбао. Валенсиаци са 12-ти и са с 43 точки на сметката си.

Прогноза: Селта Виго – Леванте 3:2


Майорка – Гранада
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Майорка допусна пета поредна загуба като гост, с която шансовете за оцеляване на състава от Балеарските острови драстично намаляха. Този път Майорка отстъпи с 0:2 от Севиля и е на предпоследното 19-то място с 32 точки, като два кръга преди края на сезона островитяните са на четири пункта от спасението. Гамес е наказан, а с травми са Вальен, Педраса и Кутре.

Гранада не успя да спечели в четвърти пореден мач на собствен терен. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:2 у дома от лидера Реал Мадрид. Възпитаниците на Диего Мартинес остават с 50 пункта и са на 10-та позиция в колоната, като Гранада е минимални шансове за това да се пребори за място в Лига Европа. Гоналон, Мартинес, Кини и Лосано са аут.

Прогноза: Майорка – Гранада 1:1


Реал Сосиедад – Севиля
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад записа първа победа като гост след подновяването на сезона. Това се случи чак в предишния кръг, когато баските се наложиха с 2:1 при визитата им на коравия отбор на Виляреал. "Синьо-белите“ са 7-ми и имат 54 точки, като най-голямата цел пред северняците остава да спечелят финала за Купата на Краля, където съперник е Атлетик Билбао. Ияраменди, Сангали, Янузай, Гевара и Баутиста са аут.

Севиля победи Майорка с 2:0 в мач от 36-ия кръг на Примера дивисион. Резултатът бе открит в 41-ата минута, след като Лукас Окампос реализира дузпа. Надеждите на Майорка рухнаха в 84-ата минута - Юсеф Ен Несири бе точен за андалусците. Така Севиля събра 66 точки и заема 4-то място в класирането, като по този начин андалусци си гарантираха на практика участие в груповата фаза на Шампионската лига наесен. Вачлик е контуцен.

Прогноза: Реал Сосиедад – Севиля 1:3


Валенсия – Еспаньол
Дата: 16.07.2020 г.
Час: 22:00

Леганес записа минимален, но важен успех с 1:0 над Валенсия в среща от кръга на Ла Лига. В 18-ата минута падна единственият гол в мача, а той бе дело на Рубен Перес, който реализира от дузпа. Капитанът на гостите Даниел Парехо пропусна от бялата точка след почивката. Друго, което трябва да се отбележи е, че повече от половин час Леганес игра в намален състав заради червения картон на Джонатан Силва, но в крайна сметка неговите съотборници удържаха победата. "Прилепите“ са 9-ти и имат 50 точки и са с илюзорни шансове за участие в Лига Европа.

Еспаньол изпадна в долното ниво на испанския футбол и доиграва сезона. Каталунците играят за честта си, въпреки че са в серия от седем последователни загуби. Последната от тях бе у дома срещу Ейбар за крайното 0:2. "Папагалчетата“ са на 20-то място с 24 пункта.

Прогноза: Валенсия – Еспаньол 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210