Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 36-ти кръг на Примера Дивисион

Осасуна – Селта Виго
Дата: 11.07.2020 г.
Час: 18:00

Отборът на Осасуна допусна първа загуба от четири кръга насам. Това се случи през седмицата, когато северняците отстъпиха с 0:3 на гости на Бетис. Селекцията на Хагоба Арасате остава с 45 пункта и засега е на 11-то място в класирането, като Осасуна довършва сезона и играе за честта си. Авила, Ибаньес и Кардона са контузени.

Селта записа второ поредно равенство с резултат 1:1 и общо трето за последните си пет мача в Ла Лига. Този път галицийци измъкнаха точка у дома срещу солидния състав на Атлетико Мадрид, въпреки че допуснаха попадения още в първата минута на двубоя. Три кръга преди края на сезона "небесносините“ са на 16-то място и имат 36 точки, като са с четири повече спрямо първия от отборите под чертата. Алварес, Юнка, Суарес, Бланко и Мурийо са аут за визитата в Памплона.

Прогноза: Осасуна – Селта Виго 0:0


Еспаньол – Ейбар
Дата: 12.07.2020 г.
Час: 15:00

Еспаньол допусна шеста поредна загуба и общо 21-ва от началото на сезона, която реши съдбата на "папагалчетата“. Този път отборът отстъпи с 0:1 в градското дерби срещу Барселона и официално изпадна в Сегунда Дивисион. Каталунците са 20-ти и имат 24 точки.

Ейбар все още не си е гарантирал оцеляването, но в междинния кръг успя да прекъсне серията от две поредни загуби. Баските завършиха 0:0 у дома срещу Леганс и в момента заемат спасителното 17-то място, като са с 36 точки, което е с четири повече спрямо Майрока, който е под чертата. Рами е аут, а Арбия е под въпрос.

Прогноза: Еспаньол – Ейбар 1:2


Леванте – Атлетик Билбао
Дата: 12.07.2020 г.
Час: 18:00

Леванте допусна първо поражение далеч от дома от февруари месец насам. "Жабките“ отстъпиха с 0:2 от борещия се за оцеляване отбор на Майорка. Валенсианци остават с 43 точки и са на 12-та позиция в колоната, като доиграват спокойно сезона.

Атлетик Билбао инкасира втора поредна и общо 11-та загуба от началото на сезона. В междинния кръг баските допуснаха обрат у дома за крайното 1:2 срещу Севиля. Поражението отдалечи "лъвовете“ от Топ 7 и засега хората на Гайска Гаритано са 10-ти с актив от 48 пункта. Берчиче и Алварес са с травми.

Прогноза: Леванте – Атлетик Билбао 0:2


Леганес – Валенсия
Дата: 12.07.2020 г.
Час: 20:30

Леганес направи 0:0 на гости на Ейбар, който е един от основните конкуренти на "лос пепинерос“ в борбата за оцеляване. Равенството не върши работа на състава от покрайнините на Мадрид, тъй като три кръга преди края на сезона Леганес е с 29 точки и е на шест от спасителното 17-то място. Възпитаниците на Хавиер Агире са 19-ти. Карийо и Омеруо са аут.

Валенсия сложи край на серията от четири последователни двубоя без успех в Ла Лига. В междинния кръг "прилепите“ сразиха с 2:1 у дома Валядолид. Така "лос че“ допълнително заплете интригата за местата, които дават право на участие в Лига Европа. Валенсия е на 8-мо място с актив от 50 точки и до края на кампанията ще се бори с Хетафе, Реал Сосиедад, Гранада и Атлетик Билбао за място във втория по сила турнир на Стария континент. Морено, Пичини и Гая са контузени.

Прогноза: Леганес – Валенсия 2:3


Севиля – Майорка
Дата: 12.07.2020 г.
Час: 23:00

Коравият отбор на Севиля записа трета поредна победа и вече в 12 последователни кръга "рохибланкос“ нямат загуба. През седмицата хората на Хулен Лопетеги стигнаха до обрат за крайното 2:1 на гости на Атлетик Билбао. Така андалусци вече имат 63 точки и успяха да се отдалечат на шест от Виляреал, като са на победа от това да си подпечатат мястото в Топ 4 и да обезсмислят борбата за квотите в Шампионската лига наесен.

На срещуположния полюс е Майорка. Клубът от Балеарските острови се бори да се измъкне от зоната на изпадащите и да играе в испанския елит и през следващия сезон. През седмицата островитяните записаха втора поредна домакинска победа, като този път сразиха с 2:0 Леванте. Майорка все още е под чертата, като е на 18-та позиция и има 32 точки, а три кръга преди края на сезона е с три по-малко от Алавес. Кутре и Педраса са с травми.

Прогноза: Севиля – Майорка 3:1


Алавес – Хетафе
Дата: 13.07.2020 г.
Час: 20:30

Бъдещето на Алавес в Ла Лига не е сигурно, тъй като баските допуснаха шеста поредна загуба и общо седма за последните си десет мача в шампионата. През седмицата Алавес отстъпи с 0:1 на гости на лидера Реал Мадирд и вече е непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 17-то място. "Синьо-белите“ имат 35 точки, което само с три повече спрямо Майорка. Гутиерес, Дуарте, Пачеко и Родригес са отсъстващи.

Хетафе отстъпи с 1:3 у дома от Виляреал през седмицата и остава на 6-то място в класирането с 53 точки, но в оставащите кръгове до края на кампанията играчите на Хосе Бордалас ще трябва да се постараят да запазят заеманата от тях позиция, ако искат да участват в Лига Европа наесен. Родригес, Суарес, Ечеита и Ниом са наказания за Хетафе.

Прогноза: Алавес – Хетафе 1:1


Виляреал – Реал Сосиедад
Дата: 13.07.2020 г.
Час: 20:30

Виляреал постигна победа през седмицата, след като се наложи с 3:1 на гости на Хетафе. По този начин "жълтата подводница“ почти си гарантира участие в групите на Лига Европа наесен. Селекцията на Хавиер Кайеха има 57 пункта и е на 5-то място в подреждането. Морено, Дамиан и Ибора са наказани, а с контузии са Бака, Фунес Мори и Гера.

Реал Сосиедад също се бори за място в евротурнирите, но формата на баските в последните няколко кръга не е на очакваното ниво. През седмицата "синьо-белите“ отстъпиха с 2:3 у дома от Гранада и остават с 51 пункта, като са на 7-ма позиция в таблицата. Ияраменди, Гевара, Салдуа, Сангали, Янузай и Баутиста са в лазарета на гостите.

Прогноза: Виляреал – Реал Сосиедад 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
303