Атлетико ще ликува във Виго


Н. Атанасов

Атлетико ще ликува във Виго

Селта Виго – Атлетико Мадрид
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 07.07.2020 г.
Час: 23:00

До края на сезона в Ла Лига остават още четири кръга, но отборът на Селта все още не си е гарантирал на практика оцеляването. "Небесносините“ се намират над зоната на изпадащите, като заемат 16-то място и са с актив от 35 точки. Към момента хората на Оскар Гарсия са с шест пункта повече спрямо първия от отборите под чертата.

В предишния кръг галицийци направиха 1:1 у дома над Бетис, като това беше трети пореден двубой за Селта без успех в първенството.

Алварес, Юнка и Суарес са контузени за домакините, а Араухо е наказан.

Два гола на Алваро Мората и попадение на Коке осигуриха на Атлетико Мадрид комфортна победа с 3:0 срещу намиращия се в зоната на изпадащите Майорка, за да запише 12-ти пореден двубой без поражение в Примера. Така отборът на Диего Симеоне продължи силната си серия след подновяването на сезона в Ла Лига и се утвърди на 3-ото място. Малко преди половин час игра се стигна до дузпа, която беше отсъдена за глупаво нарушение на Александър Седлар срещу Мората. Последният пропусна при изпълнението, но дузпата беше бита отново, след съдийско решение. При втория опит Мората бе точен - 1:0. В добавеното време на първата част домакините вкараха втори гол, дело отново на Мората, който се разписа два пъти в един мач за първи път от март миналата година. В 79-ата минута след шут на Коке топката рикошира във футболист на Майорка и заблуди стража Маноло Рейна за крайното 3:0.

Атлетико е безпощаден на "Уанда Метрополитано" и едва ли ще има проблем да финишира в Топ 4 и да си осигури участие в Шампионската лига.

Върсалко е контузен, а под въпрос са Фелипе и Ермосо. Коща е наказна.

Атлетико не е допускал гол във вратата си от Селта в шест от последните осем мача помежду им. В същото време "небесносините“ са непобедени у дома в девет от последните си десет срещи.

Прогноза: Селта Виго – Атлетико Мадрид 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико Мадрид (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Ариас
Хименес
Савич
Лоди
Кореа
Партей
Саул
Коке
Караско
Мората
Мина
Нолито
Рафиня
Аспас
Брадарич
Йоксолу
Оласа
Айдо
Мурийо
Васкес
   
Бланко
 
Селта Виго (Оскар Гарсия)

Обоснована прогноза: Селта Виго - Атлетико Мадрид 0:1

  Сподели
262