Висшата лига измисли как да ускори връщането на феновете


Н. Гавазов

Висшата лига измисли как да ускори връщането на феновете

Висшата лига обмисля идея, която би могла да ускори завръщането на феновете на трибуните.

Очевидно е, че клубовете от Висшата лига вече са се примирили с факта, че ще играят останалите мачове от сезона без зрители - просто приключването на кампанията и предотвратяването на колосалните загуби е  много важно.

Сега става ясно, че феновете могат да се върнат на трибуните по-рано от очакваното.

Висшата лига се обърна към британската IT компания VST Enterprises (VSTE), която разработва специално приложение - така наречения "здравен паспорт“.

Ако този "здравен паспорт" отразява, че тестът на неговия притежател за COVID-19 е дал отрицателен резултат или е показал наличието на антитела срещу вирусна инфекция, такъв запалянко не представлява заплаха за другите и може да бъде допуснат до стадиона.

Концепцията на този проект ще бъде успешна в случай на масови и бързи тестове, така че VSTE и Висшата лига ще трябва да получат подкрепата на британското правителство.

За първи път подобна идея бе изказана от британския министър на здравеопазването Мат Ханкок, предлагайки на хора, които са преболедували  COVID-19, броят на които бързо нараства, да позволи да се върнат към нормалния си живот.

  Сподели
187