Барселона ще се съди с испанските медии


Н. Гавазов

Барселона ще се съди с испанските медии

Барселона опроверга информацията, че е сключила контракт с i3 Ventures за защита на имиджа на сегашната управа на клуба. Също така каталунците поискаха от испанските медии да поднесат извиненията си и да публикуват опровержение на дадената информацията. В противен случай Барселона ще се обърне към съда.

По-рано се съобщаваше, че Барселона е наела  компания, която да защитава  имиджа на президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу в социалните мрежи.

Според източника,  целта е да се създаде обществено мнение чрез социалните мрежи и да се защити репутацията на Бартомеу, да се почисти имиджът на целия Борд на директорите, а вместо това да се навреди  на бившите играчи  и противниците на Борда  на директорите.

Компанията, с която е сключен договор,  управлява 100 акаунта в Twitter и Facebook. Жертва на нападения в социалните мрежи станаха хора като Лионел Меси, Жерар Пике, Хосеп Гуардиола, Шави и Карлес Пуйол бяха атакувани. Отбелязва се, че в постовете е атакуван Меси заради забавянето му с подписването на нов договор, на Пике за ситуацията с Купа Дейвис и за играчите като цяло, обвинявайки ги в излишно богатство. Профилите на нападателите в социалните мрежи не са официални. Началото на тези постове датира от 2017 година.

Marca твърдеше, че Барселона потвърждава за наемането на компанията, чиито услуги струват 1 милион евро, но отрича да познава съдържанието на тези съобщения. Съобщава се, че плащането е извършено по шест различни сметки.

  Сподели
141