Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Примера Дивисион

Валенсия – Реал Сосиедад
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 17.08.2019 г.
Час: 20:00

Валенсия започва новият сезон в Ла Лига с амбицията да надгради представянето от последната кампания, въпреки конфликтите между ръководните фактори в клуба. "Прилепите“ определено записаха успешен сезон в Примера, в който завършиха на 4-то място в крайното класиране, осигурявайки си място в Шампионската лига. Играчите на Марселино Гарсия Торал събраха 61 точки след 15 победи, 16 ремита и 7 загуби. Кулминацията за "лос че“ бе финалът за Купата на Краля в Испания, където на финала Валенсия надигра с 2:1 най-титулувания отбор в надпреварата – Барселона.

Новите в редиците на тима са Силесен, Макси Гомес, Черишев и Джейсън. С клуба се разделиха Дзадза, Нето, Весо, Мурийо и Мина.

Реал Сосиедад бе близо, но в крайна сметка малко не достигна на баските да се класират за европейските клубни турнири. Северняците финишираха на 9-то място в крайното подреждане, събирайки 50 точки след 13 успеха, 11 равенства и 14 поражения. Хората на Иманол Алгиласил останаха на три точки от зона "Европа“, но сега баските ще се опитат да се представят по-добре от предходната кампания.

Към клуба се присъединиха Исак, Ремиро и Порту, а Хуанми и Морено напуснаха баския тим.

Прогноза: Валенсия – Реал Сосиедад 3:1


Майорка – Ейбар
Стадион: "Сон Моис“, Майорка
Дата: 17.08.2019 г.
Час: 21:00

След 6-годишно изгнание по долните дивизии съставът на Майорка отново е сред най-силните в испанския клубен футбол. Клубът от Балеарските острови завърши на 5-то място в крайното класиране в Сегунда Дивисион, но селекцията на Висенте Морено успя да спечели плейофа за участие в Ла Лига. На финала "лос бермейонес“ постигнаха знаменит обрат. В първия мач Майорка отстъпи с 0:2 като гост на Депортиво Ла Коруня, но на реванша островитяните спечелиха с 3:0 и отново ще играят в елита на Испания. Целта пред Майорка ще е да избегне угрозата от изпадане и да се утвърди в Примера.

Будмир, Валйент, Чавария, Златанович и Трайковски са новите в Майорка.

Ейбар вече се утвърди в елитната дивизия. Клубът от едноименното баско градче се представя на ниво, с оглед възможностите си. Предвожданият от Хосе Мендилбар тим завърши на 12-то място през последния сезон с 11 победи, 14 равенства и 13 загуби, събирайки 47 точки.

Бигас, Експосито, Кике и Инуи са новите в редиците на Ейбар. Жордан, Пеня и Ервиас напуснаха.

Прогноза: Майорка – Ейбар 1:1


Леагнес – Осасуна
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 17.08.2019 г.
Час: 22:00

Леганес записа сезон, който премина през редица обрати, но в крайна сметка съставът от покрайнините на Мадрид успя да се спаси. "Лос пепинерос“ завършиха на 13-то място, като събраха 45 точки. Играчите на Маурицио Пелегрино постигнаха 11 победи, 12 ремита и 15 поражения.

Силва, Муньос и Росалес са новите в Леганес, а Прието, Вико, Ел Жар и Рейес напуснаха "Бутарке“.

Осасуна бързо взе поправителния в Сегунда Дивисион и се завърна обратно в елита на испанския футбол. През миналогодишната кампания тимът от провинция Навара спечели безапелационно долния ешелон, когато играчите на Ягоба Арасате събраха 87 точки, с осем повече от Гранада, и завърши на 1-во място в крайното класиране. Осасуна постигна 26 победи, 9 равенства и 7 загуби. Никой в състава от "Ел Садар“ не си прави празни илюзии, че целта пред клуба от Памплона ще е да се спаси от изпадане.

Новите в Осасуна с Авия, Брандон, Ронканглия и Брашанац.

Прогноза: Леганес – Осасуна 1:1


Виляреал – Гранада
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 17.08.2019 г.
Час: 22:00

Виляреал започна миналогодишната кампания с големи планове и амбиции за място в Топ 4, но вместо това "жълтата подводница“ се бореше почти до края на сезона от това да се спаси от изпадане. Валенсианци завършиха на 14-то място с 44 точки. "Лос амарийос“ записаха 10 победи, 14 равенства и 14 поражения. Хавиер Кайеха пък бе уволняван и впоследствие назначаван обратно начело на Виляреал, за да спасява положението. Със сигурност, сега целта пред "жълтата подводница“ ще е да надгради значително спрямо представянето си от последния сезон.

Новите във Виляреал са Албиол, Пеня, Морено, Мой Гомес и Ангиса. С клуба се разделиха Форналс, Фуего, Сансоне, Семедо, Сориано и Руис.

Гранада също успя много бързо да се завърне обратно в Ла Лига. Андалуският клуб си взе поправителния, след изкаран сезон в Сегунда. "Рохибланкос“ завършиха на 2-ро място кампанията, като спечелиха 79 точки.

Предвожданият от Диего Мартинес клуб привлече Мачис, Етеки, Солдадо, Дуарте и Вико, а Гранада бе напуснат от Кастелано, Пеня и Васкес.

Прогноза: Виляреал – Гранда 2:0


Алавес – Леванте
Стадион: "Мендисороса“, Витория
Дата: 18.08.2019 г.
Час: 18:00

Отборът на Алавес записа успешен сезон, макар че със сигурност остава известно разочарование в редиците на баския клуб. "Синьо-белите“ почти цял сезон бяха в и около местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, но в крайна сметка Алавес не успя да си гарантира място за там. Северняците завършиха на 11-то място с 50 точки, с 13 победи, 11 равенства и 14 загуби. Сега начело на баските вече е Асиер Гаритано, който замени Абелардо Фернандес.

Новите във Витория са Видал, Фухс, Гарсия, Миерес, Перес, Риоха и Хоселу. Вигарай, Ролан и Брашанац вече не са част от Алавес.

Леванте се спаси от изпадане и отново ще мери сили в Примера Дивисон. "Жабките“ бяха много близо до това да се простят с елитния си статут, но в крайна сметка играчите на Пако Лопес записаха силене финален щурм, с който събраха 44 точки и завършиха на 15-та позиция в крайното класиране. Валенсианци записаха по 11 победи и равенства и 16 загуби.

Новите в Леванте са Весо, Клерк, Леон, Мирамон, Мелеро и Дуарте. Чема и Лопес напусанха.

Прогноза: Алавес – Леванте 2:2


Еспаньол – Севиля
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 18.08.2019 г.
Час: 20:00

В невероятна драма, продължила да последния ден на миналогодишната кампания, Еспаньол успя да се класира за Лига Европа. "Папагалчетата“ се възползваха от грешната стъпка на Атлетик Билбао и в крайна сметка каталунците изместиха съперника от заветното 7-мо място – последното, което дава право на участие във втория по сила турнир на Стария континент. И Еспаньол, и Атлетик Билбао завършиха с по 53 точки, но показателите на "папагалчетата“ бяха по-добри.

Сега начело на Еспаньол е Давид Гайего, а с него новите в "синьо-белия“ клуб са Варгас, Калеро, Прието и Итураспе. С каталунците се разделиха Ермосо, Дуарте и Мартин.

Амбициозният тим на Севиля записа неуспешен сезон, с оглед големите амбиции, които имат андалусци. "Рохибланкос“ завършиха на 6-то място в крайното класиране, като събраха 59 точки и не успяха да си осигурят участие в Шампионската лига. Южняците постигнаха 17 победи, 8 равенства и 13 загуби.

През лятото също бе извършена треньорска рокада и сега начело на Севиля и Хулен Лопетеги. Клубът отново бе деен на трансферния пазар и новите в редиците на "червено-белите“ са Карлос, Дабур, Де Йонг, Жордан, Кунде, Окампос, Фернандо, Гудел и Торес.

Муриел, Промес, Сарабия и Етеки пък напуснаха.

Прогноза: Еспаньол – Севиля 2:3


Бетис – Валядолид
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 18.08.2019 г.
Час: 22:00

Този път Бетис не успя да се класира за участие в европейските клубни турнири. Непостоянните изяви на севилци не им позволиха да са конкурентно способни на останалите отборите, които също бяха замесени в битката за евроквота. "Зелено-белите“ завършиха сезона на 10-то място с 50 точки. Южняците записаха 14 победи, 8 равенства и 16 поражения.

Сега начело на Бетис е Жоан Франсеск, а другите нови, освен треньора, са Фекир, Хуанми и Мартин. С тима се разделиха Лопес, Фирпо и Ло Селсо.

Валядолид постигна, макар и много трудно, голямата цел през изминалия сезон – оставане в елита. Тогава кастилци бяха със статута на новак и след оспорвана битка "виолетовите“ се спасиха. Валядолид завърши с 41 точки на 16-то място в крайното класиране след 10 победи, 11 равенства и 17 загуби.

Новите в кастилския клуб са Еривас, Рамирес и Барба. Калеро пък напусна.

Прогноза: Бетис – Валядолид 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
579