Четвъртфиналист в ШЛ е на прага на изчезването си


Н. Гавазов

Четвъртфиналист в ШЛ е на прага на изчезването си

Испанският Малага изпитва сериозни финансови проблеми, поради които може да престане да съществува.

Според испански източници,  Малага трябва да получи 20 милиона евро, за да отговори на изискванията на Ла Лига. В същото време през следващия сезон ръководителите на клуба  ще могат да харчат за заплати не повече от 10-12 милиона евро, докато сегашната ведомост по работна заплата на клуба възлиза на близо  25 милиона евро.

Абдула бин Насер ал-Тани, който е основният акционер в Малага, на практика  отказа да участва в живота на клуба. Той не реагира  на предупрежденията от Ла Лига, което само влошава положението на Малага. В същото време самият Абдула бин Насер ал-Тани, заедно с децата си, продължава да получава заплата от 1,44 милиона евро годишно - всички те са в Борда на директорите на клуба.

Напомняме, че Малага бе четвъртфиналист в Шампионска лига през сезон 2012/13. Клубът обаче влезе в дългова криза и бе принуден да продаде някои футболисти. След това Малага бележи постоянен регрес.

През миналия сезон тимът зае трето място в Сегунда и се класира за плейофите за правото да премине  в Примера дивисион. Там Малага загуби  от Депортиво (2: 4, 0: 1).

  Сподели
468