Барселона може да продаде Умтити на Юнайтед


Н. Гавазов

Барселона може да продаде Умтити на Юнайтед

Барселона е готова да обсъди продажбата на защитника Самуел Умтити в Манчестър Юнайтед през следващото лято, ако успее да получи Матейс Де Лигт  от Аякс.

Както е известно, наскоро каталонският клуб съгласува трансфера на Френки де Йонг за 73 милиона паунда, а сега иска да получи втората изгряваща звезда на Аякс.

Холандският клуб оценява Де Лигт на  същите 73 милиона паунда, така че Барселона трябва не само да изпревари други заинтересовани клубове, с които каталунците рядко имат проблеми, но и да намерят същите пари.

Според Daily Mail, който се позовава на източници от "Камп Ноу", Барселона обмисля възможността да продаде Умтити на Юнайтед, за да може с получените приходи да оформи трансфера на Де Йонг.

Барса знае, че Юнайтед се интересува от Умтити от дълго време - за последно скаути на "червените дяволи"  гледаха  Самуел по време на мача на френския отбор срещу Исландия в понеделник вечерта.

Добавяме, че през този сезон 25-годишният Умтити пропусна три месеца с травма на коляното, умишлено отказвайки да се подложи на  операция.

  Сподели
513