Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера Дивисион

Райо Валекано – Селта Виго
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 11.01.2019 г.
Час: 22:00

Райо Валекано постигна втора поредна победа и общо четвърта до момента. В предишния кръг "пчелите“ се наложиха с 1:0 като гости над друг от новаците в Ла Лига в лицето на Валядолид, след гол в 30-ата секунда на двубоя. Така столичани вече имат 16 точки, но продължават да са в зоната на изпадащите, като заемат предпоследното 19-то място с катив от 16 точки. Елустондо продължава да е извън сметките на тима.

Селта допусна втора поредна загуба в Примера и вече в три последователни кръга тимът от Галиция няма победа в шампионата. Този път "небесносините“ отстъпиха с 1:2 у дома от непостоянния Атлетик Билбао. Поражението остави възпитаниците на Антонио Мохамед с 21 точки, а Селта е на 14-та позиция в подреждането. Аспас и Костас са контузени.

Прогноза: Райо Валекано – Селта Виго 1:1


Леганес – Уеска
Стадион: "Бутарке“, Мадрид
Дата: 12.01.2019 г.
Час: 14:00

Серията на Леганес от седем последователни мача без поражение приключи в предишния кръг, когато "лос пепинерос“ отстъпиха донякъде изненадващо от Еспаньол за крайното 0:1. Клубът от покрайнините на Мадрид има 19 точки и е на 160то място, като е само на два пункта от първия от отборите под чертата. Росадия, Шимановски и Мауро са контузени за домакините.

Уекса най-накрая постигна победа, с която сложи край на негативната серия от 16 поредни мача без успех в Примера. Арагонци спечелиха в първия кръг от тазгодишната кампания, но след това изпаднаха в криза. Преди седмица тимът от едноименния град се наложиха с 2:1 у дома над коравия Бетис и то след пълен обрат през втората част. Въпреки победата, Уеска остава на последното 20-то място, като в момента има 11 пункта. Агилера и Луисиньо са отсъстващи.

Прогноза: Леганес – Уеска 1:0


Валенсия – Валядолид
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 12.01.2019 г.
Час: 17:15

Валенсия продължава да разочарова и да не затвърждава големите си амбиции през настоящия сезон. В предишния кръг "прилепите“ допуснаха обрат за крайното 1:2 като гости на сензацията Алавес. "Лос че“ имат четири поражения от старта на кампанията, но освен това са с цели 10 ремита на сметката си. В момента валенсианци са на 12-то място и имат 22 точки. Диахаби е наказан, а контузени са Хименес, Коклен, Кондогбия и Гедеш.

Неубедителните в последно време изяви на новака Валядолид продължиха и в предишния кръг, когато кастилци паднаха с 0:1 у дома от Райо Валекано. Поражението бе седмо за "виолетовите“, които са на 15-то място и имат 21 пункта. Луисми, Мичел и Морено пропускат визитата край бреговете на Средиземно море.

Прогноза: Валенсия – Валядолид 2:1


Жирона – Алавес
Стадион: "Монтиливи“, Жирона
Дата: 12.01.2019 г.
Час: 19:30

Тимът на Жирона записа пети пореден мач без успех в Ла Лига. В предишния кръг каталунците направиха 2:2 като гости на Леванте. Жирона на два пъти повеждаше в резултата, но в крайна сметка не успя да задържи преднината си и добави само точка. Така клубът от Североизтока има 23 точки и е на 9-та позиция в колоната.

Сензацията Алавес отново се завърна в Топ 4 на временното класиране. В последния си мач от Ла Лига баските направиха пълен обрат у дома за крайното 2:1 срещу Валенсия, като това бе втори пореден и общо девети успех за хората на Абелардо Фернандес. В момента Алавес има 31 точки и е на 4-то място в подреждането. Ели и Наваро са контузени, а Марин е под въпрос.

Прогноза: Жирона – Алавес 0:2


Виляреал – Хетафе
Стадион: "Естадио де ла Серамика“, Виляреал
Дата: 12.01.2019 г.
Час: 21:45

Неубедителният до момента състав на Виляреал записа трето поредно равенство и вече в пет поредни кръга "жълтата подводница“ няма победа. Преди седмица клубът от валенсианската област направи 0:0 като гост на Ейбар, а ремито остави Виляреал в зоната на изпадащите. "Лос амарийос“ имат 17 точки и са на 18-та позиция в таблицата, като това определено не съответства на големите амбиции на отбора. Итура, Дамиан, Ибора и Екамби са в лазарета на домакините.

След пет поредни мача без поражение, тимът на Хетафе допусна загуба в предишния кръг с 1:2 у дома от шампиона Барселона. Възпитаниците на Хосе Бордалас се представиха на ниво, но в крайна сметка не съумяха да спечелят нещо срещу гранда. Кастилци са на 7-мо място и имат 25 точки. За визитата на пристиснатия в ъгъла тим на Виляреал аут са Бергара и Диедю.

Прогноза: Виляреал – Хетафе 3:2


Атлетик Билбао – Севиля
Стадион: "Сан Мамес“, Билбао
Дата: 13.01.2019 г.
Час: 17:15

Стабилните изяви на Атлетик Билбао в последните няколко кръга в Примера продължават. В предишния кръг баските спечелиха с 2:1 гостуването си на Селта и нямат поражение в четири последователни срещи, което е точно откакто Гайзка Гаритано пое "лъвовете“. Баските се измъкнаха от зоната на изпадащите и в момента заемат спасителната 17-та позиция с актив от 19 пункта, което е с два повече от първия от отборите под чертата. Лекуе и Рико продължават да са аут за домакините.

Севиля записа девети пореден мач без загуба в Ла Лига. В предишния кръг андалусци направиха 1:1 у дома срещу Атлетико Мадрид, който е пряк съперник за южняците в борбата за евентуалното щурмуване на върха в класирането. Играчите на Пабло Мачин могат да съжаляват, че не постигнаха нещо повече от реми, тъй като бяха по-добрият отбор, а вече изостават на седем пункта от лидера Барселона. "Рохибланкос“ са 3-ти с актив от 33 точки. Гоналон и Видал са контузени за севилци.

Прогноза: Атлетик Билбао – Севиля 2:2


Реал Сосиедад – Еспаньол
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 14.01.2019 г.
Час: 22:00

Реал Сосиедад прекъсна серията от четири поредни загуба в Примера по възможно най-добрия начин – с успех с 2:0 като гост насред "Бернбаеу“ над Реал Мадрид. Баските се възползваха максимално добре от положенията, които създадоха, и вече имат 22 точки, като се изкачиха до 11-ото място в класирането. Меркеланз, Сандро, Горосабел, Родригес и Гонча са в лазарета на "синьо-белите“.

Еспаньол също надигна глава и сложи край на негативната серия от шест последователни поражения в първенството. В предишния кръг каталунците се наложиха с 1:0 у дома над Леганес. Така "папагалчетата“ вече има 24 точки и се придвижиха до 8-ата позиция в колоната. Гарсия, Лопес и Ермосо са контузени.

Прогноза: Реал Сосиедад – Еспаньол 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
501