Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Примера Дивисион

Селта Виго – Алавес
Стадион: "Балаидос“, Виго
Дата: 19.10.2018 г.
Час: 22:00

Тимът на Селта записа пети пореден мач без успех, след като преди паузата за европейските квалификации галисийци отстъпиха с 1:2 като гости на новия лидер в Примера – Севиля. Поражението остави "небесносините“ с 10 пункта и в момента се намират на 10-та позиция. За предстоящия двубой наставникът Антонио Мохамед не може да разчита на Араухо, Йенсен и Мазан.

Кризата в Реал Мадрид продължава, след като в осмия кръг на Примера "Белия балет" загуби от Алавес с 0:1 и вече няма победа в четвърти пореден мач. Ману Гарсия се разписа в петата минута на добавеното от съдията продължения и донесе трите точки на домакините. Успехът е още по-ценен за баските, които не бяха побеждавали "Кралския клуб“ у дома на шампионатно ниво над 90 години! Играчите на Абелардо Фернандес са 6-ти, с 14 пункта. Аут за визитата край бреговете на Атлантическия океан са Пачеко и Ели, а Твумаси е под въпрос.

Прогноза: Селта Виго – Алавес 1:1


Валенсия – Леганес
Стадион: "Местая“, Валенсия
Дата: 20.10.2018 г.
Час: 17:15

Валенсия свали шампиона Барселона от върха в Ла Лига. Това се случи след изиграването на последния кръг испанското първенство, а двубоят между двата отбора завърши наравно – 1:1. Каталунците получиха гол във втората минута, реализиран от Есекиел Гарай. В 23-ата Лионел Меси отбеляза за 1:1 и интригата бе на лице до самия край. "Прилепите“ заемат 13-та позиция и имат 9 точки, като хората на Марселино са тимът с най-много равенства до момента – цели 6. Гедеш и Мина са под въпрос за домакините.

Леганес пое глътка въздух и записа втора поредна домакинска победа. Преди паузата в шампионата "лос пепинерос“ се наложиха с 1:0 над Райо Валекано. Въпреки това, столичани продължават да са под чертата и са на 18-то място с актив от 7 точки. Шимановски и Бустинса са аут за Леганес.

Прогноза: Валенсия – Леганес 3:0


Райо Валекано – Хетафе
Стадион: "Вайекас“, Мадрид
Дата: 21.10.2018 г.
Час: 13:00

Новакът Райо Валекано записа четвърти пореден мач без успех в първенството. Този път "стършелите“ отстъпиха с 0:1 като гости на Леганес и продължават да не могат да намерят правилния ритъм. В момента селекцията на Мичел е на предпоследното 19-то място, като и има 5 пункта, но столичани са и с мач по-малко. Медран и Елустондо са отсъстващи за Райо.

Хетафе също е в серията от четири поредни двубоя без победа в Ла Лига. В последния кръг столичани отстъпиха с 0:1 у дома от Леванте, като допуснаха второ последователно поражение пред собствена публика. Загубата остави възпитаниците на Хосе Бордалас с 9 точки, а Хетафе е на 14-та позиция. Портийо и Дакоман са наказани.

Прогноза: Райо Валекано – Хетафе 1:1


Ейбар – Атлетик Билбао
Стадион: "Ипуруа“, Ейбар
Дата: 21.10.2018 г.
Час: 17:15

Ейбар прекъсна серията от две поредни загуби и успя да запише победа като гост над Жирона с 3:2. Двубоят в Каталуня премина през няколко обрата, но в крайна сметка баските грабнаха пълния комплект точки. Играчите на Хосе Мендилбар имат 10 пункта и са на 12-то място. Оливейра, Леон и Ескаланте са контузени преди регионалния сблъсък.

Атлетик Билбао се представя под очакванията. Въпреки че баските измъкнаха точки срещу колосите Барселона и Реал Мадрид, предвожданият от Едуардо Берицо тим е в серия от шест последователни двубоя без успех. В предишния кръг "лъвовете“ загубиха с 1:3 у дома голямото баско дерби срещу Реал Сосиедад. Така Атлетик вече е на 17-то място и има 7 точки, но и мач по-малко. Иниго е контузен за гостите.

Прогноза: Ейбар – Атлетик Билбао 1:2


Уеска – Еспаньол
Стадион: "Ел Алкорас“, Уеска
Дата: 21.10.2018 г.
Час: 19:30

Новакът Уеска инкасира пета загуба от началото на сезона и преди паузата за европейските квалификации арагонци отстъпиха с 0:1 като гости на Валядолид. Поражението остави Уеска на последното 20-то място, като тимът има 5 точки. Слабите изяви доведоха и до раздяла с треньор Лео Франко, който бе заменен от Франсико Родригес. В дебюта си младият специалист няма да може да разчита на Луисиньо, Брежанич и Састре.

Еспаньол се наложи с 3:1 при домакинството си на Виляреал в среща от 8-ия кръг на Примера Дивисион. Двата тима направиха оспорван сблъсък в Барселона, но домакините успяха да изтръгнат трите точки в заключителните минути на срещата. С победата Еспаньол събра актив от 14 точки и се изкачи до 5-ото място в класирането.

Прогноза: Уеска – Еспаньол 0:2


Бетис – Валядолид
Стадион: "Бенито Виямарин“, Севиля
Дата: 21.10.2018 г.
Час: 21:45

Бетис допусна втора загуба за сезона, която сложи край на серията от шест поредни мача без поражение за "зелено-белите“. В последния си мач от първенството хората на Кике Сетиен отстъпиха с 0:1 от Атлетико Мадрид. Поражението в столицата остави севилци с 12 точки, а южняците са на 8-мо място в таблицата. Аут за домакините са Гуадрадо и Бараган.

След като стартира трудно кампанията и в първите пет кръга не записа победа, сега новакът Валядолид е в подем и е в серия от три последователни успеха. В предишния кръг кастилци сразиха с 1:0 у дома Уеска. Така Валядолид вече има 12 точки и се придвижи до 7-ото място във временното класиране. Чоп и Пиано са контузени.

Прогноза: Бетис – Валядолид 2:1


Реал Сосиедад – Жирона
Стадион: "Аноета“, Сан Себастиан
Дата: 22.10.2018 г.
Час: 22:00

Отборът на Реал Сосиедад постигна трета победа за сезона, като и този път успехът за "синьо-белите“ дойде далеч от дома, но за сметка на това бе специален – победа с 3:1 в голямото баско дерби срещу Атлетик Билбао. Възпитаниците на Асиер Гаритано вече имат 11 точки, като заемат 9-та позиция в колоната и продължават да гонят първа победа пред собствена публика. Ернандес е наказан, а с контузии са Салдуа, Меркеланс и Гуриди.

Жирона инкасира втора поредна загуба у дома и вече в четири последователни срещи каталунците са без успех. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 2:3 от Ейбар. Поражението остави Жирона с 9 точки, а отборът се смъкна на 15-то място в колоната.

Прогноза: Реал Сосиедад – Жирона 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
488