Борусия Дортмунд с изявление за Нико Шулц


Н. Гавазов

  Борусия Дортмунд с изявление за Нико Шулц

Пресслужбата на Борусия Дортмунд публикува изявление на официалния сайт по повод обвиненията в домашно насилие срещу защитника на отбора Нико Шулц.

"Борусия Дортмунд е уведомена за обвиненията срещу Нико Шулц относно личния му живот. Веднага започнахме диалог с играча и неговите представители. Играчът отрича обвиненията. Нико каза, че ще защитава невинността си в съда с помощта на адвокат, а също така смята да настоява за презумпцията за невинност.

Обвиненията, за които Борусия не знаеше до появата на публикации в медиите, са изключително сериозни и шокираха всички в клуба. Ние приемаме това много сериозно и се противопоставяме на всяка форма на насилие. Борусия Дортмунд обаче не е страна в процеса и няма достъп до материалите от наказателното разследване. Тъй като разследването току-що е започнало, не сме в състояние да вземем надеждни и правно обосновани решения относно трудовото право и дисциплинарните действия. Ние обаче си запазваме правото да го направим по всяко време, когато получим по-подробна информация. Клубът няма да прави повече коментари в момента", се казва в изявлението.

  Сподели
520