Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 31-ви кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Кьолн
Дата: 23.04.2021 г.
Час: 21:30

Слабата форма на Аугсбург далеч от дома продължи и през седмицата, когато баварците отстъпиха с 0:2 на амбициозния Айнтрахт. Поражението остави клуба от едноименния град с 33 точки и хората на Хайко Херлих са 12-ти. Четири кръга преди края на сезона южняците са на седем точки от опасната зона. Удуохай е наказан.

Кьолн записа първа победа за последните си десет мача в Бундеслигата и сложи край на серията от три последователни поражения. "Козлите“ победиха с 2:1 РБ Лайпциг и окончателно отказаха съперника от и без това малките надежди за титла. В същото време играчите на Фридхелм Функел отново вярват, че няма да изпаднат. Въпреки успеха, обаче, Кьолн е на предпоследното 17-то място и има 26 точки – на четири от спасението. Ехизибуе е наказан, а Якобс е контузен.

Прогноза: Аугсбург – Кьолн 1:1


Фрайбург – Хофенхайм
Дата: 24.04.2021 г.
Час: 16:30

През седмицата Фрайбург трябваше да гостува на Херта, но заради многото случаи на COVID-19 в редиците на берлинчани двубоят не се състоя. Иначе в последния си мач от първенството южняците се наложиха с 4:0 над изпадналия вече състав на Шалке 04. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 9-ти и имат 40 точки, като може да се каже, че Фрайбург вече доиграва сезона. Сантамария е наказан за домакините.

След три поредни загуби и две последователни ремита Хофенхайм записа първи успех, след като в междинния кръг "сините“ осъществиха пълен обрат през втората част, за да се наложат с 3:2 у дома над силния тим на Борусия Мьонхенгладбах. Хофе е 11-ти и има 35 точки. Баумгартнер, Вогт, Гачинович, Гайгер и Акпогума са аут.

Прогноза: Фрайбург – Хофенхайм 1:1


Унион Берлин – Вердер Бремен
Дата: 24.04.2021 г.
Час: 16:30

Унион Берлин записа четвърти пореден мач далеч от дома без победа. Този път "железните“ отстъпиха с 0:2 от Борусия Дортмунд. Хората на Урс Фишер са 8-ми и имат 43 точки, като столичани все още се надяват, че в оставащите четири кръга ще успеят да си осигурят място в групите на Лига Европа през есента. Авоний и Бекер са с травми.

Кризата във Вердер се задълбочава, след като през седмицата "бременските музиканти“ допуснаха шеста поредна загуба и общо 14-та до момента. Северняците отстъпиха с 0:1 от Майнц 05, който е конкурент за място в елитната дивизия. Играчите на Флориан Кофелт са 14-ти и имат 30 пункта, като са на четири от опасната зона. Битенкурт и Топрак са аут.

Прогноза: Унион Берлин – Вердер Бремен 2:1


Волфсбург – Борусия Дортмунд
Дата: 24.04.2021 г.
Час: 16:30

Амбициозният отбор на Волфсбург прекъсна серията от две поредни загуби и в междинния кръг "вълците“ се наложиха с 3:1 на гости на Щутгарт. Играчите на Оливер Гласнер запазват 3-ото място и са с 57 точки. Щефен е контузен за домакините.

Борусия Дортмунд спечели домакинството си срещу Унион Берлин с 2:0 в мач от 30-тия кръг на Бундеслигата. Така вицешампионите събраха 52 точки и изостават с четири от четвъртия Айнтрахт Франкфурт. "Жълто-черните“ са на 5-та позиция в подреждането. Хумелс е наказан, а с контузии са Бюрки, Дилейни, Витцел, Загаду и Мукоко.

Прогноза: Волфсбург – Борусия Дортмунд 3:1


Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 24.04.2021 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен записа трети пореден двубой без успех далеч от дома. В междинния кръг "аспирините“ отстъпиха с 0:2 на гости на хегемона Байерн Мюнхен. Поражението остави възпитаниците на Ханес Волф с 47 точки и са на 6-то място в класирането, като засега Байер продължава да следва курса към посока европейските клубни турнири. Бендер, Баумгартлингер и Фосу-Менса са аут.

Амбициозния тим на Айнтрахт бързо успя да се върне на победния път и през седмицата "орлите“ се наложиха с 2:0 у дома над Аугсбург. Играчите на Адолф Хютер запазват 4-ото място в колоната, като са с 56 точки, с четири повече пред преследвача Борусия Дортмунд. Роде е наказан, а Туре е с контузия.

Прогноза: Байер Леверкузен – Айнтрахт Франкфурт 2:3


РБ Лайпциг – Щутгарт
Дата: 25.04.2021 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг отново ще остане в подножието на върха, след като в междинния кръг "червените бикове“ допуснаха пето поражение на сметката си. Играчите на Юлиан Нагелсман отстъпиха с 1:2 от предпоследния Кьолн. Лайпциг е на 2-ро място и са с 61 точки. Собослай е контузен.

Новакът Щутгарт инкасира трета поредна загуба и общо четвърта за последните си пет мача в Бундеслигата. През седмицата "швабите“ отстъпиха с 1:3 у дома от Волфсбург. Поражението остави играчите на Пелегрино Матарацо с 39 пункта, като Щутгарт е на 9-то място и може да се каже, че доиграва кампанията. Соса, Мангала, Гонсалес и Уамангитука са аут.

Прогноза: РБ Лайпциг – Щутгарт 2:0


Борусия Мьонхенгладбах – Арминия Билефелд
Дата: 25.04.2021 г.
Час: 19:00

Борусия Мьонхенгладбах неприятна загуба в много неподходящ момент. През седмицата "жребчетата“ паднаха с 2:3 от Хофенхайм и то след като имаха аванс от два гола. Така играчите на Марко Розе остават с 43 точки и не успяха да се доближат на точка от Топ 6. Гладбах е на 7-ма позиция в подреждането. Крамер и Щиндъл са контузени.

Новакът Арминия Билефелд постигна втора поредна домакинска победа и вече в четири последователни срещи "синьо-черните“ са без поражение. Преди няколко дни вестфалци се наложиха с 1:0 у дома над последния Шалке 04. Арминия е на спасителното 15-то място и има 30 точки, с четири повече от Херта, който обаче е и мач по-малко. Брунер е наказан, а Кордова и Ябо са с COVID-19.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Арминия Билефел 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
435